دکتر پژمان بختیاری نیا سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار بسیج با تاکید بر اینکه همه افراد نیازمند تزریق واکسن نیستند بیان کرد: افراد با بیماری های زمینه ای ، سالمندان و کودکان می توانند با تشخیص و صلاحدید پزشک از واکسن های توزیع شده در داروخانه ها با نسخه استفاده کنند اما رعایت اصول ساده پیشگیری اهمیت دارد.
وضعیت بیماری آنفلوآنزا در خوزستان ثابت شده است
وی افزود: با بالا رفتن تدریجی موارد آنفلوآنزا از هفته گذشته افزایش قابل توجه و پیک موارد این بیماری در خوزستان گزارش شد اما در حال حاضر وضعیت تا حدودی ثابت شده و گزارش مراکز بهداشت شهرستان ها و بازدیدهای میدانی نشان می دهد موارد آنفلوآنزا در استان نسبت به هفته گذشته افزایشی نداشته است.
بختیاری نیا ادامه داد: به منظور انجام مطالعات اپیدمیولوژیک با انجام نمونه گیری از موارد مبتلایان در بیشتر موارد آنفلوآنزا گزارش شده و آمار کرونا پایین بوده است و در صورتی که هیچ یک از این دو بیماری تشخیص داده نشود سرماخوردگی محسوب خواهد شد.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: اقدامات پیشگیرانه و درمانی در هر سه مدل بیماری مشابه است و جداسازی فرد از جمع ، استراحت کافی، رعایت فاصله ایمن، ماسک زدن، روبوسی نکردن و شستن دست ها و تهویه در محیط های سربسته از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: با توجه به علائم و دستورالعمل های بهداشتی، اکثر موارد عفونت های تنفسی تا پنج روز طول کشیده و سرپایی درمان می شوند اما به علت بروز عوارض ثانویه ممکن است دوره آن طولانی تر شود
به گفته سرپرست مرکز بهداشت خوزستان آنفلوآنزا یک بیماری حاد تنفسی و عامل آن ویروس است و علایم این بیماری شامل تب، سردرد، گلودرد، درد عضلانی و سرفه است که موارد شدید آن می تواند ریه را درگیر کند. حتی ممکن است در این بیماری موارد مرگ و میر داشته باشیم که بیشتر در سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای رخ می دهد.