وی افزود: اگر بتوانیم به خوبی شرایط آن روز و علل و تحولاتی که باعث تبدیل شکست و یاس به امید و پیروزی شد را درک کنیم، رهیافتی برای خروج از مشکلات امروز مییابیم.
سردار سرلشگر باقری عنوان کرد: تبیین راهبرد جنگ و نحوه نگرش و فرماندهی و مدیریت به همراه شور جوانی و تدبیر و تامل و ابتکار عالمانه، معجونی قابل تامل را برای تغییر شرایط ایجاد کرد. اعتماد به نفس، تجربه، اتکا به نقاط قوت خودی و شناسایی نقاط قوت و ضعف دشمن مورد توجه قرار گرفت و از سیاست زدگی و حزب گرایی دوری شد. اختلاف های داخلی کاهش یافت، بافت حاکمیتی یک دست شد و ثبات داخلی شکل گرفت و حرکت جهادی و ایثارگرنه و خستگی ناپذیر در عملیات ها موجب گردید در عملیات ثامن الائمه، طریق القدس و فتح المبین پیروزی های غرور آفرینی به دست آید و در نهایت در عملیات بیت المقدس، خرمشهر آزاد شد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خاطر نشان ساخت: نقطه عطفی که روند حرکت جنگ را از سقوط به سمت پیروزی تا فتح خرمشهر سوق داد ، امروز امری قابل مطالعه است و برای حل مشکلات باید از آن درس گرفت.
سردار سرلشگر باقری با تاکید بر دستاوردهای پیروزی سوم خرداد بیان کرد: فتح خرمشهر در مقابل سایر دستاوردهایش امر بزرگی نبود بلکه دستاوردهای بسیار بزرگتری داشت. فتح خرمشهر نتیجه غلبه بر یأس و ناامیدی، توکل بر قدرت الهی و ایمان به غلبه بر مشکلات بود.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پایان عنوان کرد: جمله "ما می توانیم"و " مشکلات قابل حل است" نباید صرفا یک شعار تبلیغاتی باشد . چرا که اگر عمق و روح نداشته باشد و ابزار و لوازم و مقدمات آن در عمل و واقعیت فراهم نشود، تنها یک شعار است که تکرار آن بیشتر باعت ناامیدی و دلسردی خواهد شد. باید مراقب بود در این مسیر دچار شعارزدگی نشویم.
وی در ادامه به وظیفه سنگین دانشگاهیان اشاره کرد و خروج از وضع موجود و رسیدن به وضع مطلوب و مسیری که رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب ترسیم کردند را وظیفهای سنگین بر عهده دانشگاهیان دانست.
سردار سرلشگر باقری افزود: علم و فناوری و دانشگاهها در شرایط فعلی نقش اساسی دارند و در دفاع مقدس نیز دانشگاهیان و فرهیختگان کمک شایانی کردند. باید در اصلاح وضعیت کنونی کشور، وضعیت گذشته را به خوبی درک کنیم و از آن درس بگیریم و با امید به آینده و اعتماد به نفس دوری از سیاست زدگی ، اعتماد به جوانان و متقابلا مسئولیت پذیری جوانان و چشم نداشتن به دست بیگانگان و ایمان و اعتقاد توان داخل کشور و دوری از تقلید و یافتن راهکارهای بومی حرکت کرد.
وی در ادامه همچنین بر اهمیت مساله محور بودن دانشگاهها و حضور اندیشمندانه و پژوهشگرانه دانشگاهیان برای حل مشکلات اساسی کشور اشاره کرد و بر لزوم اعتماد مسئولان برای استفاده از این راهکارها تاکید کرد و گفت: دانشمندان و نخبگان کشور می توانند در همه زمینهها راهگشا، پیشگام و کمک کننده باشند.در نیروهای مسلح از همکاری های متقابل با دانشگاه ها استقبال میکنیم و این هم افزایی و همکاری می تواند راه را هموار کرده و حل مشکلات را بیش از گذشته آسان کند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پایان عنوان کرد: معتقدم آینده روشن است و میتوان با معیارهایی که از سختیهای دوران دفاع مقدس نجات یافتیم از مشکلات کنونی هم عبور کنیم.
انتهای پیام/