خبرهای داغ:
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان:

هیچ الزامی برای امضاء شروط دوازده‌گانه ضمن عقد وجود ندارد

همدان-معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان گفت: هیچ‌کدام از شروط دوازده‌گانه ضمن عقد الزامی نیستند و صرفاً در صورت پذیرش از سوی طرفین الزام‌آور است.
کد خبر: ۹۴۰۰۸۷۳
|
۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، عباس نجفی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بحث تعهدات و شروط ضمن عقد مدرج در دفترچه‌های نکاح یکی از موضوعات حقوقی که آحاد جامعه با آن مواجه هستند و نیازمند آگاه‌بخشی و توجه ویژه است تا از مشکلات و مسائل بعدی پیشگیری شود.

وی ادامه داد: متاسفانه بیشتر مردم به دلیل عدم آگاه‌سازی و شفافیت توسط دفاتر ازدواج تصور دارند این شروط الزامی و قانونی است که تمام این شروط باید توسط زوج و زوجه امضاء شوند و در غیراین صورت خطبه عقد به آن معنای شرعی و قانونی خود منعقد نشده این در حالی است که هیچ‌کدام از این شروط الزامی نیستند و صرفاً در صورت پذیرش از سوی طرفین الزام‌آور است.

معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان اظهار کرد: یکی از الزاماتی که در شرع، دین و قوانین کشورمان برای ثبت نکاح دائم دیده شده بحث تعیین مهریه است که غالبا تاکید می‌شود برای پیشگیری از وقوع دعاوی و اختلافات میزان مهریه در نکاح نامه تعیین شود البته اگر مهریه نیز تعیین نشده باشد به فرد مهرالمثل تعلق می‌گیرد البته حتی مهریه نیز در عقد دائم به آن معنا الزام ندارد اما در عقد موقت باید مهریه مشخص شود.

وی اظهار کرد: مواردی چون اصل تراضی زوجین، دائم یا موقت بودن عقد، سن قانونی عقد که در دختران 13 سال و در پسران 15 سال می‌باشد قبل از انعقاد و ثبت عقد نکاح باید توسط سردفتر  مورد بررسی قرار گیرد و سردفتر مکلف است هریک از شروط 12گانه مندرج در نکاحنامه را برای طرفین قرائت و آثار آن را تفهیم و در صورت توافق طرفین ارشاد امضاء کنند.

نجفی در پاسخ به این سئوال که آیا عدم امضاء این شروط خللی در صحت عقد وارد می‌کند؟ عنوان کرد: خیر این شروط تنها از باب تسهیل در امور است و غالبا شامل موضوعاتی است که به لحاظ آثار آن در زندگی مشترک برای زوجین بسیار حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه متاسفانه فرهنگسازی خوبی در این خصوص صورت نگرفته در افکارعمومی ما به گونه‌ای تلقی می‌شود که این شروط الزام‌آور است و اگر امضاء نشود به بنیان عقد خلل وارد می‌شود؛ خاطرنشان کرد: زوجین باید از حقوق و تکالیف یکدیگر در حین ثبت نکاح آگاه شوند تا ضمن تقویت بنیان خانواده و تقویت اصل اعتماد از آثار و تبعات حقوقی که بعدها به واسطه اختلافات ممکن است بین آنان واقع شود، پیشگیری صورت گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار