۱۵ / تير / ۱۴۰۴ - 06 July 2025
13:58
کد خبر : 9394281
۱۱:۴۷

۱۴۰۰/۰۹/۰۴

انتقال آب به منافع و امنیت ملی ضربه می‌زند/ برخی در پشت‌پرده‌ دنبال فعال‌سازی طرح‌های بهشت‌آباد و گلاب هستند

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: انتقال آب پروژه‌ای است که استعمار از آن برای ایجاد مشکل در کشور استفاده می‌کند.

نشست تخصصی مدیریت منابع آب در کشور و راهکاری موجود با حضور آیت الله محسن حیدری نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، سیدکریم حسینی نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی، مهدی قمشی رئیس دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز و جمعی از مسوولان، دانشجویان و اعضای بسیج دانشجویی در سالن آمفی تئاتر دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.

آیت‌الله حیدری در این نشست با اشاره به تنش‌های آبی اخیر در خوزستان، اظهار کرد: طرح‌های انتقال آب در حوضه کارون و دز صورت می‌گیرد اما تنش آبی ایجاد شده در خوزستان منحصر به این حوضه نیست و رودخانه کرخه نیر تنش‌های آبی شدیدی به خود می‌بیند که علت آن برنامه ها و سیاست‌های غلطی است که وزارت نیرو دنبال می‌کند و ورودی کرخه به خوزستان را به سمت صفر میل می‌دهد.

وی افزود: تنش آبی تابستان امسال در خوزستان معلول سیاست غلط سدسازی بی‌رویه بر رودخانه کرخه بود. ۳۴ سدی که در بالادست کرخه احداث شده‌است کرخه را به این روز انداخته است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: انتقال آب فقط برای شرب قانونی است، اما عملا این انتقال برای صنعت، کشاورزی و فضای سبز استفاده می‌شود. احداث صنایع آب‌بر ماند فولاد در مناطق کم آبی مانند فلات مرکزی نیز خلاف قانون است و باید کنار خلیج فارس و دریای عمان ساخته می‌شدند.

وی بیان کرد: زاینده رود را به سمت کارخانه های فولاد منحرف کردند و با خشکاندن رودخانه در مقطع اصفهان مظلوم نمایی می‌کنند.

آیت الله حیدری گفت: برخی در پشت پرده‌ به گونه‌ای القا می‌کنند که کمبود آب وجود دارد زیرا می‌خواهند طرح بهشت آباد و طرح گلاب را هم فعال کنند.

وی افزود: ده‌ها طرح برای انتقال آب از کارون به فلات مرکزی برنامه ریزی کرده‌اند تا نزدیک به سه میلیارد متر مکعب آب منتقل کنند، اما به خاطر نبود کنترل خیلی بیش از این ظرفیت اسمی در حال انتقال به فلات مرکزی است. هیچ‌گونه نظارت و کنترلی بر این طرح ها وجود ندارد.

حیدری اظهار کرد: در دو سه دهه اخیر برخی رؤسای جمهور و وزرای نیرو اهل استان‌های فلات مرکزی بوده‌اند و با نگاه بخشی و بدون توجه به مصالح ملی طرح‌های آب را به نفع استان های خود اجرا کردند.

وی اذعان کرد: بر اثر انتقال آب بسیاری از چشمه های چهارمحال و بختیاری به سمت تونل‌ها سرازیر شده است و به دست مردم نمی‌رسد و مردم روستاها آب شرب ندارند.

محسن حیدری با اشاره به مشکلاتی که کمبود آب خوزستان در سطح ملی برای کشور ایجاد می‌کند، افزود: اولین مشکل، تنش برقی بر اثر نبود آب پشت سدها، زیرا ۹۰ درصد سدهای برق‌آبی کشور در خوزستان است. دوم، معضل ریزگردها که بخش عظیمی از کشور را دچار مشکل می‌کند. سوم، از بین رفتن ظرفیت بزرگ کشاورزی در خوزستان که امکان تولید بیش از ۵۰ درصد مواد غذایی کشور را داراست.

نماینده خوزستان در مجلس‌ خبرگان رهبری گفت: در خوزستان نیز انتقال آب کشاورزی، محیط زیست و اشتغال شدیدا را تحت تاثیر قرار داده است. انتقال آب جز ضرر، شر و بدبختی برای کشور ره‌آورد دیگری به همراه ندارد. عدالت اقتضا می‌کند که جلوی این تصرفات افسار گسیخته و فراقانونی گرفته شود و ملت ایران را بیش از متضرر نکنند.

وی ادامه داد: انتقال آب برای کشاورزی هیچ‌گونه توجیه اقتصادی ندارد و هزینه‌های دولت چندین برابر سود عاید از کشاورزی با آب منتقل شده است. این یارانه تحمیلی و پنهان برای یک استان عادلانه نیست.

حیدری اظهار کرد: در نتیجه مطالبات قانونی بزرگان استان خوزستان، مقام معظم رهبری دستور دادند که برای فلات مرکزی از خلیج فارس آب منتقل شود.

وی افزود: مسوولان استان‌های فلات مرکزی می‌گویند اضافه آب خوزستان در دریا می‌ریزد و هدر می‌شود! خوزستان آب اضافه ندارد، گویا آقایان از قانون طبیعت خبر ندارند که آن‌چه به خلیج فارس می‌ریزد حق‌آبه آن است که اگر به دریا نریزد، آب شور دریا به سمت خشکی می‌آید و این مشکل در خوزستان پیش آمده و میلیون‌ها اصله نخل را در این استان از بین برده است.

محسن حیدری مخاطرات امنیتی انتقال آب در کشور را برشمرد و گفت: انتقال آب پروژه‌ای است که استعمار از آن برای ایجاد مشکل در کشور استفاده می‌کند.

وی عنوان کرد: درگیر شدن مردم چند استان به خاطر آب خواسته آمریکا، انگلیس و اسرائیل است و عامل آن هم پروژه‌های انتقال آب است.

حیدری تأکید کرد: تجمعات و تحرکات غیرقانونی و غیرمنطقی باعث استفاده دشمن خواهد شد و مطالبات به حق مردم را به حاشیه می‌راند. حرکت نخبگان، مردم و مسئولان استان با گفتمان قانونی و منطقی راه صحیح مطالبه حقوق حقه مردم خوزستان است.

حیدری از رئیس جمهور و قوه مقننه خواست با نگاه ملی به قضیه انتقال آب توجه کنند و طرح های وزارت نیرو را چشم بسته تصویب نکنند.

وی افزود: طرح جدیدی در وزارت نیروی دولت فعلی مطرح شده است که در استان‌هایی که سدهای برق‌آبی دارند(۹۰ درصد این سدها در خوزستان هستند) کشت زمستانه انجام نشود و در کشت تابستان نیز کشت‌های پرآب مانند انجام نشود، البته ان شاءالله تصویب نخواهد شد.

محسن حیدری در پایان سخنان خود اظهار کرد: انتقال آب به شکل موجود را غیرقانونی و خلاف عدالت و آرمان‌های انقلاب اسلامی می‌دانیم و از دولت محترم درخواست می‌کنیم در این طرح‌ها تجدیدنظر کند.


انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید