نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس عنوان کرد؛

4 محدودیت فعلی بخش کشاورزی/ امنیت غذایی خدشه‌دار شود امنیت ملی آسیب می‌بیند

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان 4 محدودیت در تولید کشاورزی گفت: موانع باید برطرف شود زیرا اگر امنیت غذایی خدشه‌دار شود امنیت ملی هم آسیب می‌بیند
کد خبر: ۹۳۹۳۷۳۰
|
۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۵

به گزارش خبرگزاری بسیج، امروز علیرضا عباسی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در نشست خبری امنیت غذایی پایدار که به مناسبت هفته بسیج برگزار شد، امنیت غذایی را بسیار مهم خواند و گفت: امنیت ملی کشور وابسته به امنیت غذایی است و باید برای رسیدن به آن تلاش شود.

عباسی با بیان اینکه محدودیت‌هایی در حوزه تولید امنیت غذایی وجود دارد و باید برطرف شود، افزود: 165 میلیون هکتار اراضی در کشور وجود دارد که تنها 10 تا 12 درصد آن قابل کشت است، بنابراین محدودیت تولید وجود دارد. از سوی دیگر، طی بیست تا بیست و پنج سال گذشته 1.7 میلیون هکتار اراضی کشاورزی از مجموع 17 میلیون هکتار قابل کشت، توسط سودجویان تغییر کاربری شده است.

وی نپرداختن به آمایش سرزمین و الگوی کشت را مشکل دیگر بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: از زمین‌های محدود قابل کشت که وجود دارد استفاده بهینه نمی‌شود. تولید در استان‌ها براساس آمایش سرزمین و الگوی کشت انجام نمی‌پذیرد و صنایع تبدیلی مرتبط با آن نیز طبق این الگو پیش نمی‌رود.

وی مشکل آب را جدی خواند و گفت: باید عالمانه روی این موضوع کار کرد و تولیدات کشاورزی به دلیل محدودیت آب با بیشترین بهره‌وری انجام شود وگرنه آب موجود کفاف تولید کافی را نخواهد داد.

عباسی، نیروی انسانی را به عنوان محدودیت دیگر تولید عنوان کرد و گفت: تعداد بهره‌برداران کشاورزی کاهش یافته و میانگین سنی آنها به 55 سال رسیده است و البته بسیج در این زمینه می‌تواند کمک کند.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به آماری از شورای عالی اشتغال اشاره کرد و گفت: متأسفانه براساس مطالعاتی که انجام شده 35 درصد فارغ‌التحصیلان دانشجویان کشاورزی اصلاً به دنبال شغل نیستند و 35 درصد هم به دنبال شغل غیر کشاورزی هستند. بنابراین 70 درصد دانشجویان این حوزه در خدمت بخش کشاورزی نخواهند بود.

عباسی در پاسخ به اینکه طرح امنیت غذایی که مجلس پیگیری می‌کرد در چه مرحله‌ای است، گفت: این طرح در کمیسیون کشاورزی تصویب شد، شورای نگهبان ایرادات آن را برطرف کرد و نیاز است دوباره وارد صحن شود و موضوع مجدداً توسط شورای نگهبان بررسی شود که راه زیادی برای تصویب نهایی وجود ندارد.

وی افزود: در این طرح به موضوعات ستاد تنظیم بازار کشاورزی، سازمان تجارت کشاورزی تأکید شده و همچنین مسائل تأمین اعتبار، سهمیه سوخت، پلاک‌گذاری ماشین‌آلات کشاورزی، کاداستر و وثیقه دریافت تسهیلات کشاورزان مدنظر قرار گرفته است.

عباسی در پاسخ به این سؤال که آیا تصویب این طرح می‌تواند به کاهش قیمت محصولات کشاورزی منجر شود گفت: باید در این زمینه با احتیاط صحبت کنیم چرا که کاهش قیمت تحت‌تأثیر مؤلفه‌های زیادی مانند تولید اقتصادی و بازاریابی مناسب است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌ها با اشاره به اینکه 8 میلیون تن گندم امسال وارد می‌شود، گفت: 16 میلیون تن نهاده کشاورزی هم سالانه واردات داریم که برای کاهش وابستگی نیاز به عزم جدی دارد.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه سازمان تعاون روستایی در گذشته کار خود را در زمینه کاهش دلالی و واسطه‌گری به درستی انجام نداده است، گفت: در دولت جدید این سازمان می‌تواند نقش مهمی در کاهش حلقه‌های واسط و کوتاه شدن زنجیره بین تولید و مصرف ایفا کند.

عباسی درباره اینکه نظارت مجلس انقلابی درباره عملکرد ضعیف دولت گذشته مناسب نبوده است، گفت: مجلس وظایف نظارتی خود را به درستی انجام داد مثلاً وزرای سابق جهاد کشاورزی، صمت، رئیس کل سابق بانک مرکزی و رئیس‌جمهور را به مراجع قضایی معرفی کرد و پرونده آنها در حال بررسی است.

وی افزود: اما قبول می‌کنم که شاید انتظار مردم این بود حداقل وزیر سابق جهاد کشاورزی را استیضاح کنیم اما با توجه به شرایط آن زمان که وقت زیادی از مجلس را در اواخر دولت می‌گرفت، آن را به صلاح کشور ندانستیم.

ارسال نظرات
آخرین اخبار