تولیدکننده دستگاه تنفس مصنوعی ایرانی:
بازار دلالان کرونا با دستگاه تنفسی وارداتی رونق گرفت/ دپوی تولیدات داخلی پس از رونمایی در انبارها
سعادتمند ضمن اشاره به وجود دلال و کسب سود فراوان از واردات دستگاه تنفس مصنوعی گفت: متأسفانه در سال جهش تولید طرحها و تولیدات ما در این زمینه پس از رونمایی به انبار منتقل میشوند.
مجتبی سعادتمند بسیجی نخبه درگزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسان رضوی؛ از ساخت دستگاه تنفس مصنوعی برای بیماران دارای مشکل حاد تنفسی خبر داد و اظهار کرد: به دنبال شیوع ویروس کرونا در کشور و کمبود دستگاه تنفسی، به این فکر افتادیم که دستگاه کارآمدی بسازیم تا دغدغه بیماران و کادر پزشکی را کمی مرتفع کنیم.
دستگاههای تنفس مصنوعی عموما وارداتی است
وی افزود: با توجه به اینکه دستگاههای تنفس مصنوعی عموما وارداتی بوده و سازوکار پیچیدهای دارند، برای ساخت دستگاه کمی با چالش مواجه شدیم، اما در نهایت با استفاده از مهندسی معکوس توانستیم، قطعات و بوردهای مورد نیاز را طراحی کرده و در عرض یک ماه دستگاه را آماده کنیم.
بسیجی نخبه درگزی با تشریح روش عملکرد دستگاه تنفس مصنوعی گفت: این دستگاه به صورت یک ونتیلاتور عمل کرده و قابلیت را دارد که خروجی اکسیژن بیمار را هم به صورت اتوماتیک و هم به صورت دستی، کنترل کرده و در دسترس قرار دهد؛ افراد با بیماریهای مختلف احتیاج به سطوح معینی از اکسیژن دارند، این دستگاه قادر است حجم اکسیژن مورد نیاز را تشخیص داده و به همان میزان ارائه کند.
سعادتمند تبیین کرد: البته دستگاه تنفس مصنوعی تک منظوره نبوده و میتواند پارامترهای دیگری همچون فشار خون، تب، اکسیژن و ضربان قلب را به صورت لیزری اندازه گیری کند؛ همچنین در حال برنامه نویسی هستیم تا با استفاده از مانیتور تعبیه شده روی دستگاه، علائم حیاتی انسان را نمایش دهیم.
قیمت دستگاه تنفس مصنوعی ایرانی یک پنجم مشابه خارجی است
وی تصریح کرد: مشابه خارجی این دستگاه یا سایر دستگاههایی که توسط شرکتهای دانش بنیان داخلی تولید شده اند، قیمتی نزدیک به ۶۰ میلیون تومان دارند؛ اما برای دستگاه تنفس مصنوعی که ما ساخته ایم حدود یک پنجم قیمت یعنی نزدیک به ۱۲ میلیون تومان هزینه صرف شده است.
این بسیجی نخبه درگزی که در کارنامه عملکرد خود تولید ۴ دستگاه دیگر را به ثبت رسانده تبیین کرد: اگر مسئولین از این طرح حمایت کنند قادر خواهیم بود حداقل ۷ نفر از افراد تحصیل کرده و کارگران ساده را به صورت مستقیم و ۲۵ نفر را به صورت غیرمستقیم مشغول به کار کنیم.
سعادتمند اذعان کرد: ما تمام توان خود را صرف میکنیم تا در زمینههای مختلف، نیاز و دغدغه مردم و مسئولین را برطرف کنیم، اما متاسفانه در سالی که به نام جهش تولید مزین شده است، مسئولین حمایت آنچنانی نکرده و طرحها و تولیدات ما پس از افتتاح و رونمایی به انبار منتقل میشوند.
حمایت مسئولان؛ حلقه مفقوده تحقق جهش تولید
وی تاکید کرد: مهم نیست در چه شهری یا در چه نقطهای از کشور بحث تولید اتفاق بیفتد، مهم این است که عدهای جوان با انگیزه گرد هم آمده و پس از شناسایی نیازهای شهر و کشور خود دست به تولیداتی میزنند که در بسیاری از موارد هم کیفیت بالاتری نسبت به مشابه خارجی داشته و هم قیمت آنها به مراتب مناسبتر است.
بسیجی نخبه درگزی تبیین کرد: حلقه مفقوده جهش تولید در کشور ما بحث حمایت مسئولین است، چرا که ما هم فکر و ایده مناسب را داشته و هم بستر و منابع کافی در اختیار داریم، اما بها ندادن و بی توجهی مسئولان باعث میشود تولید کنندگان رغبتی به ادامه کار نداشته باشند.
سعادتمند وجود دلال و سود بسیار زیاد واردات برای برخی از افراد را از جمله سایر مشکلات دانست و گفت: تا زمانی که افرادی در کشور باشند که بر فرض به ازای هر دستگاه ۶۰ میلیون تومانی ۱۰ میلیون سود دلالی نصیب آنها میشود قطعا اجازه نخواهند داد تولید کنندگان کوچکی، چون ما بروز و ظهور پیدا کنند؛ قوه قضائیه واقعا در این قضیه باید ورود جدی پیدا کند.
وی در پایان ضمن تشکر از مدیران شهرستانی و استانی سپاه در بحث حمایت از تولید کنندگان تصریح کرد: سپاه و بسیج از ابتدای کار پشتوانه اصلی ما بوده اند و امیدواریم این حمایتها همچنان از سوی آنها ادامه داشته باشد تا بتوانیم خالصانه و صادقانه به مردم عزیز شهر و کشور خود خدمت کنیم.