به گزارش خبرگزاری بسیج، هلیلان یکی از شهرستانهای تازه تأسیس و محروم استان ایلام شناخته میشود، در این منطقه ظرفیتهای زیادی برای توسعه وجود دارد که هنوز از این ظرفیتها به خوبی استفاده نشده است.
در سالهای اخیر توسعه کشت چغندرقند، رونق کشاورزی و کسب درآمد برای مردم شهرستان را به همراه داشته و طبق گفته کارشناسان این منطقه مستعد توسعه مزارع چغندرقند است.
هم اکنون که فصل برداشت این محصول نیز در شهرستان آغاز شده و کشاورزان از محصول امسال بسیار رضایت دارند.
هلیلان؛ قطب تولید چغندرقند در ایلام
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هلیلان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۶۰ درصد تولید چغندرقند در استان ایلام در شهرستان هلیلان انجام میشود.
عبادالله صابری با اشاره به مستعد بودن آب و هوا و خاک منطقه برای توسعه کشت چغندرقند، افزود: بیش از ۷۰۰ نفر از کشاورزان منطقه در کشت چغندرقند مشغول به کار هستند.
وی تصریح کرد: ۱۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت چغندرقند اختصاص یافته و پیش بینی میشود ۱۲ هزار تن چغندرقند برداشت شود.
صابری افزود: امسال راندمان تولید چغندرقند در این شهرستان افزایش یافته، به طوری که هر هکتار مزارع چغندرقند، ۷۰ تن محصول چغندر برداشت میشود.
وی گفت: برداشت این محصول هم اکنون در شهرستان هلیلان آغاز شده و تا اواخر آذر ماه نیز ادامه دارد.
نبود کارخانه چغندرقند در استان ایلام
یکی از کارشناسان حوزه کشاورزی در ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سالهای اخیر کشت چغندرقند در مناطق مختلف استان از جمله دهلران و هلیلان رونق گرفته است.
علی پوری بیان کرد: کیفیت چغندرقند تولیدی در استان به خصوص شهرستان هلیلان موجب شده کشاورزان برای فروش محصول مشکلی نداشته باشند.
وی با اشاره به ارسال محصول چغندرقند استان ایلام به سایر مناطق کشور، افزود: تمامی محصول چغندرقند در استان از جمله در شهرستان هلیلان به دلیل نبود صنایع تبدلی مثل کارخانه قند به سایر مناطق کشور ارسال میشود.
وی بیان کرد: در سالهای اخیر قرار بود یک کارخانه قند در شهرستان دهلران راه اندازی شود، ولی فعلاً سرمایه گذاری برای اجرای این طرح پای کار نیامده است.
پوری اظهار کرد: با توجه به مسئله کم آبی در استان ایلام، کشت چقندرقند به علت بازدهی بالا و سوددهی مطلوب، میتواند به عنوان یک کشت جایگزین و محصولی مناسب برای رعایت تناوب کشت مورد استقبال کشاورزان قرار بگیرد.
عدم استقبال سرمایه گذاران از طرحهای صنایع تبدیلی در ایلام
رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی از هرگونه سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی استان حمایت و استقبال میکند.
محمدعلی اقدسی با اشاره به ظرفیتهای متعدد در استان مثل تولید چغندرقند، افزود: رایزنیهای مختلفی برای سرمایه گذاری در احداث کارخانه قند دهلران انجام شده ولی هنوز این مهم در استان محقق نشده است.
وی بیان کرد: در سالهای اخیر پروژههای خوبی در بخش صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی استان راه اندازی شده که باعث رونق تولید و اشتغال در استان شده است.
اقدسی بیان کرد: وجود صنایع تبدیلی از نیازهای اصلی بخش کشاورزی در استان ایلام شناخته میشود چراکه باعث رونق تولید و توسعه استان میشود.
لزوم رونق کشاورزی برای رفع محرومیت هلیلان
یکی از کشاورزان شهرستان هلیلان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: شهرستان هلیلان محرومترین منطقه استان ایلام به شمار میرود که دارای ظرفیتهای بی نظیری در بخش کشاورزی است.
علی دارابی عنوان کرد: قطعاً با راه اندازی صنایع تبدیلی در این شهرستان میتوان شاهد رفع بخش زیادی از محرومیت منطقه بود.
وی با اشاره به اینکه محرومیت منطقه به دلیل نبود رونق تولید و اشتغال است، افزود: از مسئولان انتظار داریم با مشوقهای لازم زمینه را برای سرمایه گذاری در این منطقه فراهم کنند.
دارابی بیان کرد: وجود صنایع تبدیلی در منطقه و استان باعث انگیزه بیشتر کشاورزان برای تولید بیشتر میشود.
در سال جاری ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان ایلام به کشت چغندرقند اختصاص یافته که پیش بینی میشود ۲۱ هزار تن محصول چغندر در استان برداشت شود.
طبق گفته کارشناسان حوزه کشاورزی، استان ایلام با توجه به شرایط اقلیمی و تنوع جغرافیایی تنها استان کشور با قابلیت تولید چغندرقند در ۲ فصل بهار و پاییز است.
قطعاً با توجه به راندمان بسیار خوب محصول چغندرقند در استان ایلام، میتوان با ایجاد صنایع تبدیلی در استان از جمله کارخانه قند، اشتغال بیشتری را برای جوانان استان ایجاد کرد.