۰۵ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 25 April 2025
18:25
کد خبر : 9270373
۱۸:۳۳

۱۳۹۹/۰۶/۰۶
شبکه ملی اطلاعت و 365 روز کاری دولت؛

اولین سنگ بنا در آخرین سال دولت گذاشته می‌شود؟!/ مجلس؛ وارث عقب ماندگی‌ها در «شبکه ملی اطلاعات»

با قرار گرفتن در سال پایانی دولت برای شبکه ملی اطلاعات اتفاقی نمی افتد مگر اینکه مجلس آستین همت بالا بزد و سنگ اول را بردارند.

به گزارش خبرگزاری بسیج  به نقل از یزدرسا، فضای مجازی؛ فضایی که بیشتر از آنکه مجازی باشد، حقیقتی است که امروزه بر همه جوانب زندگی امروز مردم تنیده شده است، شبکه عنکبوتی و پیچیده ای که دور ذهن، احساس و رفتار طعمه خود تنیده می شود و نهایتا او را به فنا ونیستی سوق می دهد، البته غافل نشویم که به گفته رهبر معظم انقلاب «اینترنت یکی از نعم بزرگ الهی است، اما در عین حال یک نقمت بزرگ هم هست؛یعنی یک چاقوی دو دم و خطرناک»

در این دنیای هزاران توی مجازی، هر چه قدر هم برای مقابله با حربه های دشمن تلاش شود و با همه ولنگاری هایی که به ارمغان اورده است مبارزه شود، زمین فضای مجازی در اختیار ما نیست باید به اجبار در زمین دشمن بازی کرد و همین زمینه بسیاری از آسیب ها را فراهم کرده است و در آخر این شبکه عنکبوتی نتیجه ای که می خواهد را می تواند از این  کارزار برداشت کند.

شاید سوال شود خوب باید چه کرد تا از این گرداب مهیب بتوان جامعه کشور خودمان را در امان بداریم که پاسخ این موضوع را حضرت امام خامنه ای چند سال پیش، رسیدگی و اهتمام به آن را به شورای عالی فضای مجازی ابلاغ کردند و ان هم شبکه ملی اطلاعات بود.

انحصار طلبی ها و منفعت طلبی ها از یک سو و عقب ماندگی های خواسته یا ناخواسته ای که به برکت نبود شبکه ملی اطلاعات نصیب مردم شده هر روز ضرورت وجود  یک شبکه اطلاعات مستقل، ایمن و کاربردی را نمایان تر می کند که موضوعات سیاسی مانند تبلیغات انتخاباتی با نرفتن انگشت بر روی دکمه فیلترینگ! این مهم را از ریشه خشکانده است.

نباید از درآمدی هم که فضای نت و اینترنت برای دولت ها دارد غافل شد و درامدهای هنگفتی که به برکت شبکه های اجتماعی و پیام رسان هایی مانند تلگرام به جیب دولت می رود را هم نمی توان کتمان کرد، حتی روزی که پیام رسانی مانند تلگرام، امنیت ملی را هم تهدید می کرد، عده ای معتقد بودند این پیام رسان نباید فیلتر شود و در جواب برخی ها که می گفتند از پیام رسان های داخلی استفاده شود با یک تاکتیک نرم جوری عمل شد که عملا پیام رسان های داخلی هم ناکارامد جلوه کنند.

فارغ از همه این مباحثی که مطرح شد، باید توجه داشت در پشت این شبکه عنکبوتی که به نام اینترنت معروف است، سرمایه داران زرطلب صهیونیسم بر مسند حاکمیت نشسته اند و مدیریت ان هم در دست کشورهایی چون آمریکای تروریست است و بزرگ ترین برندهای نرم افزاری و سخت افزاری دنیا مجریان و غلامان حلقه به گوش ان ها هستند به عبارتی حتی برای مقابله با آسیب های فضای مجازی هم باید از سلاحی استفاده کرد که ساخته دست دشمن است!

بزرگ ترین برندهای گوشی همراه، شبکه های اجتماعی، پیام رسان ها، بازی و حتی هالیوود و انیمیشن های دنیا مستقیم و غیر مستقیم تابع سیاست های خبیثانه این حاکمان، مدیران و مجریان است.

در دیدار اخیر هیئت دولت با رهبرمعظم انقلاب، حضرت ایت الله خامنه ای باز زبان به گلایه گشودند و فرمودند: «موضوع فضای مجازی بسیار مهم است؛ ما هم اهمیت فضای مجازی را و اینکه بخشی از زندگی مردم شده است، قبول داریم اما بحث ما در مورد فضای مجازی این است که این عرصه از خارج مدیریت و هدایت میشود و ما نمیتوانیم مردم را بی پناه رها کنیم. عوامل مسلط بین المللی در فضای مجازی به شدت فعال هستند؛ تأکید مکرر بر شبکه ملی اطلاعات و تشکیل شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی و شرکت روسای سه قوه در آن به همین علت است اما متأسفانه اهتمام لازم به این موضوع نمی شود. شبکه ملی اطلاعات اجزایی دارد که این اجزا از زمانبندی ها عقب هستند»

هر چند آذری جهرمی وزیر ارتباط مدعی است برای توسعه شبکه اطلاعات، بیش از 100 هزار میلیارد تومان هزینه شده است و بخش عمده‌ای از مسئولیت‌های وزارتخانه متبوعش در حوزه زیرساخت ارتباطی شبکه ملی اطلاعات انجام شده است و امیدوار است تا پایان سال جاری، قابل لمس باشد اما عقب ماندگی در این حوزه اظهرالشمس است چرا که زنجیره بازیگران این عرصه هر یک باید پای کار باشند.

در این زنجیره باید تلاش شود تا کلیه بازیگران و ذینفعان اعم از سیاست‌گذاران، قانون‌گذاران، ناظران، مجریان، مدیریت‌ امنیت فضای مجازی، بهره‌برداران، اپراتورهای خدمات و محتوا و ... شناسایی شوند. این گام، هم در مهندسی نیازمندی‌ها و هم در تقسیم کار ملی در حوزه شبکه ملی اطلاعات لازم قلمداد می‌شود.

 

***وضعیت مطلوب برای فضای مجازی

برخی از مؤلفه های مطلوبیت برای فضای مجازی در راستای چشم انداز بیست ساله ایران اسلامی، در ابلاغیه حکم تشکیل شورای عالی فضای مجازی توسط مقام معظم رهبری به شرح زیر است:

به حداقل رساندن اتکای کشور به کشورهای دیگر در استفاده از فضای مجازی و توابع آن در عرصه‌های فنی، جذاب سازی و غنی سازی محتوا و خدمات بومی جهت پاسخگویی حداکثری به نیازهای داخلی، ساماندهی تبادل اطلاعات با شبکه جهانی ، فراهم آوردن شرایط لازم برای دستیابی فضای مجازی کشور به بالاترین سطح از امنیت و سلامت برای آحاد مردم ، نظام و کلیه نقش‌‌آفرینان در فضای مجازی و استفاده حداکثری از فضای مجازی به منظور ارتباط و همکاری وسیع و هدفمند با ملت‌ها خصوصا ملل مسلمان در جهت ترویج و تحقق گفتمان انقلاب اسلامی .

امیراحمد پهلوانیان در گفتگو با خبرنگار یزدرسا؛ پیرامون ضرورت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات درکشور گفت: اینترنت و فضای مجازی از آغاز به کار خود به سرعت رشد و توسعه پیدا کرده و امروزه در شرایطی قرار داریم  که تمامی حوزه های زندگی انسان را فراگرفته از حوزه های شخصی ،اجتماعی گرفته تا حوزه های اقتصادی سیاسی ،علمی و ... ..

مدیرکل صدا وسیمای مرکز یزد افزود: اینترنت در زندگی امروزی بشر عامل موثری به شمار می رود و هیچ حوزه ای از زندگی انسان نیست که فارغ و جدای از فضای مجازی باشد.

 

پهلوانیان با اشاره به این مطلب که به دلیل اینکه خواستگاه فضای مجازی در خارج از مرزها قرار دارد امکان مدیریت و هدایت این فضا به طور کلان توسط مدیران و مسئولان کشور وجود ندارد اظهار داشت: این موضوع سبب می شود که مرزهای اخلاقی، هنجاری ، تربیتی ،اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی ما در معرض خطر قرار گرفته و از امنیت روانی و تربیتی افراد و خانواده ها تا امنیت اقتصادی، سیاسی و حتی حوزه های  کلان امنیتی کشور با خطر مواجه شود.

***خطرات عدم راه اندازی اینترنت ملی در حوزه اقتصادی

این استاد دانشگاه در خصوص راه حل برون رفت از این خطر ابراز داشت: راه حل برون رفت از این شرایط خطرساز راه اندازی شبکه ملی اینترنت بوده که البته این اتفاق در برخی کشورها مثل روسیه به وقوع پیوسته است بنابراین برای مدیرت فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و جلوگیری از ایجاد لرزه ها در حوزه های مختلف ایجاد این شبکه ضرورت دارد.

پهلوانیان در ادامه به خطرات عدم راه اندازی اینترنت ملی در حوزه اقتصادی اشاره کرد و گفت: در برهه هایی شاهد به خطر افتادن امنیت اقتصادی توسط فضای مجازی بودیم مواردی نظیر ارزهای  دیجیتال پیت کوین یا پیرامون قیمت طلا و ارز به دفعات برای اقتصاد ما ایجاد مشکل کرده و امروزه به نقطه ای رسیدیم که هیچ فعال سالم اقتصادی نمی تواند در فضای مجازی فعالیت کند.

این کارشناس رسانه اذعان داشت: در شرایط فعلی با توجه به شرایط کرونا و نیازمندی مردم با استفاده از فضای مجازی و تامین نیازهای مختلف خود از طریق این فضا به ویژه در حوزه اقتصادی که نیاز به داد و ستد وجود دارد برای هم فروشنده و هم خریدار احساس امنیت کافی وجود ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به آسیب های اجتماعی فضای مجازی اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: در حوزه اخلاقی بسیاری از ناهنجاری ها و مشکلات خانوادکی مانند انتشار تصاویرو فیلم های خصوصی افراد و به نوعی بازی با آبروی مردم  و همچنین کلاهبرداری هایی که  از این طریق صورت می گیرد امنیت روانی مردم را مورد هجوم قرار داده است.

مدیرکل صدا وسیمای مرکز یزد با تاکید بر ضرورت راه اندازی اینترنت ملی اظهار داشت: از چندین سال قبل رهبرمعظم انقلاب دستورات لازم در این حوزه صادر کرده و شورای عالی مجازی را موظف به پیگیری این مهم کردند که متاسفانه در دوره های مختلف به ضرورت این مسسئله توجه نشده است.

***راه اندازی اینترنت ملی توسط دولتمردان جدی گرفته شود

پهلوانیان اضافه کرد: اگر راه اندازی اینترنت ملی توسط دولتمردان جدی گرفته شده و به عنوان اولویت اول کشور درک شود و  به دستاورها و نتایجی که  این اقدام می تواند برای توسعه و پیشرفت کشور دربستری برخوردار از امنیت کامل به وجود آورد توجه شود بخش عمده ای از راه را رفته ایم.

وی تاکید کرد:این اهمیت باید در بحث تجهیزات و زیر ساخت های فنی و همچنین در بحث قواعد، قوانین و دستورالعمل ها لحلظ شود.

با روی کارامدن مجلس یازدهم موضوع طرح شبکه ملی اطلاعات و ساماندهی فضای مجازی در دستور کار بهارستان قرار گرفت و یکی از مسائلی که در نقد این طرح بیان شد این است که اولویت مجلس با اقتصاد باشد اما مساله دیگری که باید در اولویت قرار بگیرد، فرهنگ است بطوریکه در دیدار ویدئو کنفرانسی مقام معظم رهبری با نمایندگان مجلس نیز یکی از دغدغه‌های اصلی ایشان فضای مجازی بود.

***سنگ دولت جلو پای فعالین شبکه ملی اطلاعات

سید جلیل میرمحمدی نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره به عدم رضایت جوانان انقلابی فعال در عرصه شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد: افراد انقلابی که در این عرصه ورود کرده بودند نه‌تنها موردحمایت دولت واقع نشدند بلکه سنگ‌اندازی‌های جدی هم برای آن‌ها ایجاد شد.

وی با اشاره به برنامه‌های مجلس در خصوص شبکه ملی اطلاعات و مطالبه آن از دولت، اذعان داشت: مجلس شورای اسلامی از روز اول در دستور کار خود قرار داد و حتی به‌جایی رسید که طرح یک کمیسیون ویژه را برای فضای مجازی و اطلاعات پیشنهاد داد و کمیسیون اصل 90 نیز یک کمیته را برای فضای مجازی در دستور کار خود گذاشته است که پیگیری‌های حقوقی را در این عرصه انجام دهد.

میرمحمدی ادامه داد: پس‌ازاینکه رهبر معظم انقلاب در خصوص مطالبی را ارائه داشتند، مجلس شورای اسلامی برنامه‌های جدی‌تری را در دستور کار خود دارد.

***مجلس مصمم برای پای کار آوردن قوه مجریه برای شبکه ملی اطلاعات

نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت و وزیر ارتباطات اراده‌ای برای حل مسئله شبکه ملی اطلاعات ندارد، افزود: مجلس یکی از کارهایی که باید به‌صورت جدی دنبال آن باشد، پای‌کار آوردن قوه مجریه در این خصوص است.

 

وی در پایان با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی آماده دریافت نظرات و ایده‌های خلاق درزمینهٔ شبکه ملی اطلاعات است، گفت: از همه جوانان انقلابی که دارای تخصص فنی در حوزه ارتباطات هستند، اگر طرح، نظر و ایده دارند به مجلس ارائه دهند و این ایده‌ها در مجلس بررسی و تبدیل به قانون شود تا سبب تسهیل در ایجاد شبکه ملی اطلاعات در کشور شود.

با همه این تفاسیر ان چه مهم است شروع این ماجراست تا این کشتی به گل نشسته بتواند خود را از معرکه بیرون بکشد،

و گویا این مهم با قرار گرفتن در سال پایانی دولت اتفاق نمیافتد مگر اینکه نمایندگان مجلس آستین همت بالا بزنند و سنگ اول را بردارند تا دولت هم بدون عذر و بهانه در راستای تحقق شبکه ملی اطلاعات عقب ماندگی ها را تا اندازه ای جبران کند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید