
به گزارش خبرگزاری بسیج از کنگان، دکتر موسی احمدی درباره سخنان رهبری مبنی بر جدایی اقتصاد از فروش نفت خام گفت: یکی از مشکلاتی که ما در بحث بودجه داشتیم و داریم، وابستگی آن به نفت، مخصوصا نفت خام است.
نایب رئیس کمیسیون انرژی یادآور شد: آن چیزی که سالهای سال است مقام معظم رهبری به عنوان ارائه دهنده سیاستهای کلی نظام تبیینمی فرمایند این است که بودجه باید از نفت جدا شود و وابسیته نفت نباشد.
وی ادامه داد: علت این که حضرت آقا به جدایی اقتصاد از نفت هام تاکید دارند به این علت است که صاادرات در سالهای مختلف نوسان داشته است و قیمت نفت هم دارای فراز و فرودهایی بوده است.
نماینده کنگان، عسلویه، دیر و جم با اشاره به این که تاثیر بالا و پایین شدن قیمت قیمت نفت روی بودجه بسیار زیاد است، عنوان کرد: در اخر سال هنگامی که میخواهند بودجه را برای آینده برنامه ریزی کنند به قیمت فروش نفت در بازار اوپک و بازار دنیا تجه میکنند و بر اساس آن بودجه را به اصطلاح میبندند، اما بارها مشاهده است که در اواسط سال اتفاقی میافتد که قیمت نفت افت میکند.
وی ادامه داد: بلااستثناء افت قیمت نفت تاثیرگذار بر سرنوشت کشور است چرا که قیمت نفت میتواند در بحث مسائل عمرانی و بودجه جاری کشور اثرگذار باشد، بنابراین نفت یک موضوع با ثباتی نبوده است که بتوانیم به آن اتکا کنیم و بودجه را به آن وابسته کنیم.
احمدی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری تاکیدشان بر این بوده است که بودجه از نفت جدا شود نه اقتصاد، زیرا اقتصاد ما به نفت وابسته است و بحث روی جدایی اقتصاد از نفت خام و فروش فرآوردههای نفتی به صورت ارزش افزوده است.
وی تاکید کرد: سیاست کلی ما این است که گاز و میعانات گازی مانند اتان، متان و متانول را جایگزین نفت کنیم و فرآوردههای گازی را به جای نفت در دنیا بفروشیم اقتصادمان را بر آن پایه استوار کنیم.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در کمیسیون افق و چشم انداز ما این است به گونهای سیاست گذاری کنیم و راهبردهایی را در نظر بگیریم که پتروپایشها و پالایشگاهها در بحث گاز فعال شوند و از فروش نفت خام فاصله بگیریم.
وی گفت: سیاستهای کلی مقام معظم رهبری در خصوص نفت خام مشخص است و بر اساس این سیاستهای کلی رهبری در کمیسیون برنامه ریزی خواهیم داشت تا چشم اندازها در خصوص جلوگیری از خام فروشی نفت و فروش ارزش افزودهای فرآوردهای پازی صورت گیرد.
پایان خبر/