مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان یزد عنوان کرد
رتبه نخست یزد در تولید برق از انرژی خورشیدی
آرش نواب گفت: در زمنیه تولید برق از انرژی خورشیدی در کشور حائز رتبه نخست هستیم.
به گزارش خبرگزاری بسیج از یزد؛ آرش نواب با اشاره به وجود یازده هزار و ٧٣١ مشترک برق صنعتی، ده هزار و ۲۱۴ مشترک برق کشاورزی و ۵۵۹ هزار مشترک برق خانگی گفت: از ۸۷۰ میلیون کیلووات ساعت فروش انرژی تا پایان خرداد، تقریبا ۳۸۳ میلیون کیلو وات ساعت برای صنعت و ۱۳۳ میلیون کیلووات ساعت برای کشاورزی است که جمع آن تقریبا ۵۰۰ میلیون کیلووات ساعت بوده و این میزان انرژی برق در زمینه تولید صرف شده است.
بالاترین میزان پیک بار مصرف برق دراستان یزد در ۱۲ خرداد رقم خورد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان یزد با بیان اینکه پیک بار برق مصرف استان در خردادماه امسال نسبت به سال گذشته ۱۱.۷ درصد رشد داشته است ابراز داشت: بیشترین میزان پیک بار مصرف برق استان در ساعت ۱۳ روز ۱۲ خردادماه سال جاری ۹۶۳ مگاوات بوده که البته پیک بار شبانه هم درساعت ۲۱ شامگاه ۱۷ خرداد با ثبت عدد ۹۱۹ مگاوات رقم خورده است.
وی اوج مصرف در روز را از ساعت ۱۲ تا ۱۷ و در شب از ۲۰ تا ۲۴ دانست و اذعان داشت: شهرستان یزد با ۴۶ درصد و شهرستان بافق با ۳ درصد بیشترین و کمترین میزان پیک بار را در استان به خود اختصاص دادند.
این مسئول تصریح کرد: استان یزد در اوایل در زمینه پیک بار جزو استانهای قرمز بود، اما با ارتباط صنایع و اطلاعرسانیهایی که در این زمینه انجام شد به سبز تغییر رنگ داد.
رتبه نخست یزد در تولید برق از انرژی خورشیدی
نواب با بیان این مطلب که در زمنیه تولید برق از انرژی خورشیدی در کشور رتبه نخست را داریم ابراز داشت: ظرفیت نیروگاههای یارانهای ۳۳.۷ مگاوات است که متاسفانه تاکنون تنها ۶ مگاوات آن مورد بهره برداری قرار گرفته و بخشی نیز در حال احداث است، اما به نظر میرسد باید در خصوص برخی مجوزها تجدید نظر کرده، آنان را ابطال و برای درخواست کنندگان جدید مجوز صادر کنیم.
وی در ادامه به بیان عملکرد نیروگاههای خورشیدی استان پرداخت و گفت: حدود ۵.۵ مگاوات انرژی خورشیدی متصل به شبکه در حال بهره برداری است که از این میزان ۳.۵ مگاوات سهم نیروگاههای بزرگ، ۱.۶ مگاوات سهم نیروگاههای کوچک و ۰.۴ مگاوات نیز سهم نیروگاههای یارانهای مساجد، مدارس، دستگاههای دولتی و خانگی است.
وجود ۱۰۱ نیروگاه خانگی در یزد
این مقام مسئول افزود: ۶۷ نیروگاه یارانهای مساجد، مدارس و ادارات دولتی و ۱۰۱ نیروگاه خانگی در حال تولید برق هستند که در مجموع ۰.۴ مگاوات معادل ۴۰۰ کیلو وات برق تولید میکنند و سهم نیروگاههای خانگی از این میزان ۱۴۰ کیلووات برق است.
نواب در خصوص اقدامات حمایتی شرکت توزیع برق از نیروگاههای خانگی خورشیدی گفت: در راستای ترغیب هم استانیها برای احداث نیروگاه خورشیدی در منازل اقدامات خوبی صورت گرفته از جمله اینکه برق تولیدی این نیروگاهها را به ازای هر کیلووات به قیمت ۸۸۰ تومان خریداری میکنیم در حالی که قیمت فروش آن به ازای هر کیلووات ۱۰۰ تومان است یعنی مشترکی که نیروگاه خانگی احداث میکند نه تنها برق مصرفی خود را تامین میکند بلکه مازاد آن را نیز به قیمت ۷۸۰ تومان به شرکت توزیع میفروشد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق یزد در خصوص شرایط مشترکین جهت احداث نیروگاه خانگی خورشیدی اظهار داشت: تمامی مشترکانی که تمایل به احداث این نیروگاه داشته باشند میتوانند درخواست خود را در سایت شرکت توزیع برق ثبت کنند که برای آنان مجوز صادر خواهیم کرد.
وی با اشاره به استقبال خوب مردم از این طرح ابراز داشت: این اقدام هم منبع درآمد خوبی برای خانوار بوده و هم تامین کننده برق مصرفی آنان است.
دولت هیچ تسهیلاتی برای احداث نیروگاههای خانگی در نظر نگرفته است
نواب در خصوص پرداخت تسهیلات به این بخش هم گفت: دولت برای احداث این نیروگاهها هیچ تسهیلاتی در نظر نگرفته و تنها حمایت همان خرید برق تولیدی مازاد است، اما چنان چه افرادی بخواهند در این زمینه با دریافت تسهیلات سرمایه گذاری کنند میتوانیم آنان را به بانک عامل معرفی کرده و در صورت دارا بودن شرایط، تسهیلات معمول بانکی اخذ کنند.