حجت الاسلام و المسلمین اکرمی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در سرخه، در خصوص انواع لذتها اظهار کرد: لذتها بر دو قسم است، بعضی از لذتها معنوی، الهی و اخروی و بعضی از لذتها مادی و دنیایی است. لذتهای مادی و دنیایی، دو ویژگی دارد؛ لذتهای مادّی با حواس ظاهری قابل حس کردن هستند و لذا همه آن را درک میکنند. همچون یک منظره زیبا، آشامیدنیهای مطبوع، خوابهای آسوده و آرام و موارد دیگر.
وی افزود: دومین ویژگی لذتهای مادی و دنیایی این است که دلچسبترین و بهترین لذتهای مادی به مرور زمان تکراری میشوند و باعث دلزدگی میشوند.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: در کنار لذتهای مادی و دنیوی، ما لذتهای اخروی و معنوی را داریم. امام سجاد (ع) در یکی از دعاهای خویش میفرمایند: خدایا در ماه رمضان به ما توفیق بده تا ما لذت مناجات با خودت را بچشیم. لذتهایی که قابل درک با حواس پنجگانه نیستند. لذتهای الهی، لذتهایی هستند که با مرور زمان خسته کننده نمیشوند.
اکرمی با اشاره به حدیثی از پیامبر خدا (ص) بیان داشت: ایشان فرمودند: من به قدری به نماز علاقه من هستم، همچون انسان تشنه لبی که به جرعه آبی تمایل دارد؛ با این تفاوت که تشنه با نوشیدن جرعههای پی در پی، دیگر از آن آب لذت نمیبرد، اما من هیچ گاه از نماز سیر نمیشوم.
وی تصریح کرد: چه کنیم تا از عبادات، نماز و روزههای خویش لذت ببریم و خسته نشویم؟ عاشقانه و باحال خدا را مناجات کنیم. اگر عاشق خدا شویم، هیچ گاه از دعا خسته نمیشویم. راه لذت بردن از مناجات، ترک معصیتها و گناهان است. حضرت علی (ع) فرمودند: چگونه عدهای انتظار دارند از دعاها لذت ببرند، در حال که تمام وجود آنها را هواهای نفسانی و مطامع شیطانی فرا گرفته است. فرمودند: راه رسیدن به این لذت ها، چیزی جز؛ پاکی، پرهیزگاری و ترک کناهان نیست.