رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود:
در شاهرود به ازای هر ۴ نفر یک دستگاه دیالیز وجود دارد
رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در انجمن حمایت از بیماران کلیوی با اشاره به اینکه در ایران به ازای هر ۵ نفر یک دستگاه دیالیز وجود دارد، گفت: در شهرستانهای شاهرود و میامی به ازای هر ۴ نفر یک دستگاه وجود دارد که از استاندارد کشوری بالاتر است.
به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، رضا چمن در مراسم انجمن بیماران کلیوی شاهرود در سالن هلال احمر این شهر اظهار کرد:با توجه به تعداد ۱۴۴ بیمار نیازمند به دیالیز و ۳۲ بیمار پیوند کلیوی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود در دو شهرستان شاهرود و میامی ۶۰ تا ۷۰ درصد این بیماران در سه شیفت کاری صبح، عصر و شب دیالیز میشوند.
وی با اشاره به اینکه مجموعا ۴۵ تخت فعال به تفکیک ۲۱ تخت در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود و ۱۶ تخت در مرکز همودیالیز رضوی و ۸ تخت بیمارستان خاتم الانبیا شاهرود مشغول به فعالیت هستند مشکل درمان به این بیماران به حداقل رسیده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تصریح کرد:شاخص عمر مفید دستگاههای دیالیز زیر ۵ سال است که میتوان با اقماض ۵ تا ۷ سال از آنها استقاده کرد و ساعات کارکرد هر دستگاه ده هزار ساعت است که میتوان تا بیست هزار ساعت هم استفاده کرد که بایستی به استانداردهای تعریف شده نزدیکتر شویم.
چمن با اشاره به این که سالمند شدن جمعیت هم نقش بسیاری در افزایش بیمارن دیابتی دارد گفت:: در سرشماری سال ۹۵ تقریبا ۶ درصد جمعیت کشور بالای ۶۵ سال سن دارند و در شهرستان شاهرود ۸ درصد مردم بیش از ۶۵ سال سن دارند و ما از متوسط کشوری هم سالمندتر هستیم؛ و این سیر افزایش سن در شاهرود میتواند نشانگر افزایش امید به زندگی در حدود ۷۸ سال باشد.
وی بیان کرد: تعداد بیماران کلیوی و نارسایی کلیوی در سطح کشور با یک شیب ملایم در حال افزایش است و این روند افزایشی نگران کننده است و مطالعات اخیرنشانگر این موضوع است که در سال ۸ تا ۱۰ درصد نارسایی کلیوی نسبت به سال قبل افزایش دارد که میتوان گفت: در ۱۰ سال آینده نارسایی کلیوی ۲ برابر خواهد شد.
چمن اظهار کرد: بیش از ۲۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود دارای دیابت و فشارخون بالا هستند که تحت مراقبت و پیگیریهای لازم در مراکز بهداشتی و درمانی هستند.
رییس دانشگاه در همایش انجمن حمایت از بیماران کلیوی عنوان نمود:تغییر عادات غذایی، تغییر سبک زندگی، پرهیز از زندگی ماشینی- استعمال دخانیات – کاهش قند و نمک در رژیم غذایی و... میتواند که از جمله عوامل پیگیری به ابتلای بیماریهای دیابت، فشارخون و نارساییهای کلیوی بشود
چمن گفت::بیماران کلیوی در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود از حمایتهای ویژهای برخوردار هستند و بابت ارائه خدمات به این عزیزان هیچ گونه وجهی دریافت نمیگردد و بطور رایگان دیالیز میشوند
دراین همایش مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی شهرستان شاهرود گفت: مردم نوعدوست و خیر استان میتوانند کمکهای نقدی خود جهت حمایت از بیماران نیازمند کلیوی این شهرستان را به حساب انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی شهرستان پارس آباد پرداخت نمایند.
گفتنی است این همایش با حضور نماینده مردم شهرستانهای شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود و جمعی از مدیران ومسئولین شهرستان شاهرود برگزار شد.