به همت دانشگاه علوم پزشکی،
برگزاری کارگاه پپیشگیری و مقابله با قاچاق و تقلب در کالاهای سلامت محور در شاهرود
کارگاه های پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالای سلامت محور و برچسب گذاری مواد غذایی با محوریت محصولات تراریخته دانشگاه علوم پزشکی شاهرود برگزار گردید.
به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، کارگاههای پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالای سلامت محور و برچسب گذاری مواد غذایی با محوریت محصولات تراریخته با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در سالن سلامت دانشگاه برگزار گردید
مهندس مریم شاکر کارشناس مواد خوراکی آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو در خصوص مدیریت پیشگیری از قاچاق کالای سلامت محور توضیحاتی را ارائه نمودن و بیان داشت: که یکی از شیوههای پیشگیری از قاچاق محصولات حوزه سلامت راه اندازی سامانه کنترل اصالت و رهگیری ttac میباشد
شاکر در خصوص آشنایی با سامانه تی تک و برچسب اصالت مطالبی را ارائه نمودکه این برچسب با گذشتن محصول از مراحلی، چون بازرسی از شرکتهای تولید کننده خارجی، نمونه برداری برای انجام آزمایشات کالای وارداتی و پس از دریافت مجوز ورود از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) و در نهایت در گمرک ورودی و یا انبار شرکتهای وارد کننده بر روی کالای مورد نظر قبل از ورود به چرخه توزیع نصب میشود که البته وجود برچسب اصالت کالا بر روی کالای سلامت محور شرط کافی جهت تایید اصالت نمیباشد و مصرف کننده میبایست جهت اطلاع از صحت فرآورده اقدام به ارسال کد شناسه ۱۶ رقمی به شماره پیامک ۲۰۰۰۸۸۲۲ یا استفاده از سامانه ttac و یا با کمک نرم افزار کنترلی که قابل دریافت از سامانه تی تک میباشد جهت بررسی اصالت کالا اقدام نماید
همچنین در این کارگاه مهندس سیده معصومه مدنی کارشناس مواد خوراکی آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو علاوه بر ارائه توضیحات در مورد برچسب گذاری مواد غذایی در خصوص فرآیند تراریختگی، جغرافیای مواد غذایی تراریخته، محصولات تراریخته و قوانین برچسب گذاری آنها مطالبی را عنوان نمودند.
وی همچنین به شایعترین محصولات تراریخته که سویا، ذرت، پنبه دانه وکانولا میباشند، اشاره نمود و در خصوص تاریخچه کشت محصولات تراریخته در دنیا مطالبی را بیان کرد.