خبرهای داغ:
جهانگیری:

همدان می‌تواند قطب مهمی در توسعه گردشگری و ارتباطات ملی و منطقه‌ای باشد/ صنعت گردشگری نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه پایدار دارد

معاون اول رئیس جمهور گفت: همدان امروز نیز همچنان زاینده و زیبا است و به مدد دانشمندان، صنعت‌گران و سرمایه‌گذاران باهوش خود می‌تواند قطب مهمی در توسعه گردشگری و ارتباطات ملی و منطقه ای باشد.
کد خبر: ۹۰۵۰۷۹۹
|
۰۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۳

همدان می‌تواند قطب مهمی در توسعه گردشگری و ارتباطات ملی و منطقه‌ای باشد/ صنعت گردشگری نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه پایدار داردبه گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، اسحاق جهانگیری امروز در مراسم افتتاحیه اجلاس گردشگری همدان 2018، با تقدیر از مسئولین در برگزاری این رویداد، همدان را مرکز تاریخ و تمدن ایران و استانی سربلند معرفی و اظهار کرد: بسیار خرسندم که امروز توفیق حضور در این استان و در اجلاس گردشگری کشورهای آسیایی را داشتم.

وی با اشاره به برگزاری دو رویداد بزرگ بین المللی در کشور، برگزاری رویداد تبریز 2018 به عنوان پایتخت عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی و همدان 2018 به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی عنوان کرد: این اقدام بسیار مهم و ارزنده‌ای است که امیدوارم بتوانیم از این فرصت در راستای آشنایی با ظرفیت‌های مهم فرهنگی و استعدادهای طبیعی این منطقه بهرمند شویم.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های بزرگ استان، انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی را اقدامی منحصر به فرد دانست و بیان کرد: این رویداد مهم و انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی را به مردم عزیز استان همدان تبریک می‌گویم.

وی در توصیف همدان با بیان اینکه همدان تنها یک نام نیست بلکه نشانه و نماد بزرگی از حیات فرهنگی و تمدن بزرگ ایران است، افزود: همدان کانونی زایا در متن طبیعت سرزمین ما است که با پرورش اندیشمندان و مفاخر بزرگی همچون بوعلی سینا، باباطاهر، سید جمال الدین اسدآبادی، میر سیدعلی، عین القضات و... بر تارک تاریخ درخشیده و نه تنها در آسیا بلکه در جهان قدیم و جدید پرچم‌دار دانش، عرفان، ادب و هنر از دیرباز بوده است.

جهانگیری با بیان اینکه همدان به احترام مردمی صبور نقش بسزایی در توسعه ملی و منطقه‌ای دارد، گفت: همدان نشانه قدیمی‎ترین نظام‌های حکومتی از دوران ماد تا به امروز است و امروز زیبا و پاینده به اعتبار مردمانی سخت کوش، صبور، مشاهیر و مفاخر می‌تواند قطب مهمی در توسعه گردشگری و ارتباطات ملی، منطقه‌ای و بین المللی باشد.

وی وجود دانشگاه، هنر، کشاورزی، صنعت غذایی و صنایع بی‌نظیر همدان را از کانون‌های جذاب گردشگری برای ایران و آسیا دانست و یادآور شد: این ظرفیت‌ها نه تنها برای امروز همدان، بلکه برای ایران و آسیا می‌تواند از جمله کانون‌های جذاب توسعه گردشگری باشد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به رشد فزاینده ارتباطات در جهان تصریح کرد: با رشد پرقدرت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهان، پنجره آشنایی ملت‌ها و کشورها به روی هم بیش از پیش گشوده شده و علاقمندان به تاریخ، طبیعت، فرهنگ، اجتماعات، سنت‌ها و... در پی گسترش تعاملات با جهان هستند.

وی صنعت گردشگری را یکی از متنوع‌‌ترین و بزرگ‌ترین صنایع انسانی و منابع سرمایه‌ای و امکانات کسب و کار دانست و گفت: صنعت گردشگری نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه پایدار دارد.

جهانگیری با اشاره به دیگر مزایای صنعت گردشگری، تحول و تحرک در صنعت گردشگری را یک ضرورت و رسالت ملی، منطقه ای و جهانی دانست و یادآور شد: توسعه صنعت گردشگری فقر و بیکاری را کاهش داده و علاوه بر درآمدزایی، اشتغال آفرینی، حفاظت از محیط زیست، پاسداری از میراث‌ها و ارزش‌های فرهنگی، تقویت بنیان‌های خودباوری و اعتماد ملی، گسترش ارتباطات میان فرهنگی را به دنبال دارد.

وی صنعت گردشگری را یکی از پایه‌های اصلی و استوار اقتصاد جهانی امروز دانست و خاطرنشان کرد: این صنعت کمک بزرگ و نقش مهمی در راستای رشد سریع کشورها در فرآیند توسعه پایدار، همه‌جانبه و متوازن ایفا می‌کند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه آینده اقتصاد تجارت بین المللی تا سال 2020 در اختیار صنعت گردشگری  خواهد بود، گفت: این مهم بر اساس پیش بینی ‌های صورت گرفته سازمان جهانی جهانگردی است که سهم کشورهای در حال توسعه در این صنعت افزایش خواهد یافت.

وی اضافه کرد: با توجه به این فرصت ارزشمند پیش آمده، کشورهای حوزه تمدنی آسیا با برنامه‌ریزی و همکاری مستمر می‌توانند سهم بالایی از این صنعت مهم و درآمدزا را در آینده به خود اختصاص دهند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه اهمیت صنعت گردشگری تنها محدود به حوزه اقتصادی نیست به اثرات توسعه صنعت گردشگری در دیگر موضوعات اشاره و بیان کرد: این صنعت در توسعه انسانی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نقش بسزایی دارد.

وی با تبیین عوامل مختلف گسترش ظرفیت‌های مختلف توسعه‌ای محل و جهانی اضافه کرد: کشورهای حوزه تمدنی آسیا که دارای اشتراکات و قرابت‌های فرهنگی، تاریخی، زبانی و همسویی منافع هستند، می‌توانند با رونق دادن به صنعت گردشگری در این قاره موجبات تقویت همبستگی، همکاری و ثبات منطقه‌ای را فراهم کنند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با پرداختن به حوزه زیست محیطی با عنوان اینکه این حوزه یکی از حوزه هایی است که تعامل و همکاری تمام کشورهای جهان را می طلبد، عنوان کرد: با گسترش بی ‌رویه فرآیند صنعتی شدن جهان و استفاده نامحدود از منابع زمین خطر بحران‌های زیست‌محیطی به واقعیت نزدیک شده و با گرم شدن کره زمین و تغییرات اقلیمی و... زنگ خطر به صدا درآمده است.

وی با اشاره به اینکه صنعت گردشگری ظرفیت بسیار مهم برای نزدیکی بیشتر ملت‌ها و رسیدن به راه حل منطقی برای حل مسائل منطقه و استفاده از ظرفیت تعامل میان کشورهای منطقه است به تبیین اهداف مجمع گفتگوی آسیا پرداخت و خاطرنشان کرد: شناسایی نقاط قوت و ریشه کردن فقر، افزایش رقابت اقتصادی در بازار جهانی، تقویت همکاری منطقه ای و تبدیل قاره آسیا به یک جامعه جهانی جزو اهداف تشکیل مجمع گفتگوی آسیا است.

جهانگیری از مجمع گفتگوی آسیا به عنوان سازمانی گسترده و فراگیر در سطح آسیا یاد کرد و ادامه داد: این مجمع فرصت هم‌اندیشی و غلبه بر چالش‌ها را ایجاد کرده که استفاده مطلوب و جامع از آن به سود همه کشورها است.

وی با اشاره به نقش کشور ایران در تاریخ، فرهنگ و تمدن بشری تصریح کرد: در این خصوص ایران نقش موثری داشته و ظرفیت‌ها و استعدادهای کم‌نظیر جغرافیایی، طبیعی، انسانی و تاریخی آن می‌تواند در مسیر توسعه گردشگری و ارتقای سطح تعاملات منطقه‌ای ایفای نقش کند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه کشور ایران با بیش از یک میلیون اثر تاریخی، برخورداری از 34هزار اثر ثبت شده ملی و تنوع اقلیمی مطلوب جزء 10کشور برتر دارای مزیت در حوزه گردشگری است، گفت: با این ظرفیت می‌توان منابع جدید در ثروت ملی خلق کرد و در توسعه آسیایی و جهانی نقش بیشتری ایفا کرد.

وی با اشاره به وجود جذابیت‌های طبیعی، آثار و بناهای تاریخی از دوران پیش از میلاد تا زمان انقلاب اسلامی بر جایگزینی صنعت نفت با صنعت گردشگری در جهت منابع درآمدی اشاره و تاکید کرد: مصمم هستیم با برنامه‌ریزی صحیح و همه‌جانبه‌نگر توأم با آینده‌‌نگری و استفاده از تجربیات ارزنده دیگر ملل آسیایی در تعامل مثبت و همه‌جانبه و ایجاد زیرساخت‌ها و بسترهای لازم و امکانات رفاهی مناسب این صنعت را به عنوان جایگزین مهمی برای منابع درآمدی خود به ویژه درآمدهای نفتی قرار دهیم.

جهانگیری با بیان اینکه در تلاش برای رفع موانع صنعت گردشگری هستیم، افزود: آمادگی خود برای همکاری با تمام کشورها برای تبادل تجربیات و انجام سرمایه‌گذاری‌های مشترک، توسعه طرح‌های متنوع، توریسم فرهنگی، پزشکی، زیارتی و علمی و همچنین  دریافت راهکارها و پیشنهادهای سازنده از طرف کشورهای آسیایی را اعلام می‌کنیم.

وی به تحولات اخیر جهان و خروج آمریکا از برجام اشاره و بیان کرد: در شرایطی که باید از تمام ظرفیت‌های دیپلماسی برای حل مشکلات پیش روی جامعه بین‌المللی و نزدیکی ملت‌ها در راستای گسترش صلح و امنیت بین‌المللی استفاده کنیم متاسفانه رفتارهای خارج از عرف و قانون رئیس جمهور آمریکا در قبال مردم ایران را شاهد هستیم که از برجام خارج می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران را نشان از عدم درک صحیح و فهم نادرست مقامات آمریکا از مسائل بین‌المللی دانست و گفت: ما رفتار غیرقانونی و سیاست دولت آمریکا در تحریم کشورها که موجب اختلال در روابط میان ملت‌ها می‌شود را محکوم می‌کنیم.

وی در همین خصوص اضافه کرد: از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم با ایستادگی در مقابل سیاست‌های غلط و یک جانبه‌گرایی آمریکا ثابت کند که در دنیای جهانی شده امروز، تحریم‌ها ابزاری ناکارآمد و منسوخ شده‌ای است.

جهانگیری با بیان اینکه با وجود تحریم‌های آمریکا مصمم به ایجاد و گسترش بسترهای لازم برای تعامل و همکاری با کشورهای آسیایی هستیم، افزود: در این خصوص ازهمکاری و سرمایه‌گذاری مشترک استقبال می‌کنیم.

وی در پایان سخنان خود ضمن تبیین اهداف کلی اجلاس خاطرنشان کرد: امیدوارم انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا این فرصت را ایجاد کند که ظرفیت‌های بالای این استان در بخش‌های مختلف به کشورهای آسیایی و جهانی شناسانده شود.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار