به گزارش خبرگزاری بسیج از استان چهارمحال و بختیاری؛ دوره تربیت و تعالی خانوادگی کارکنان مجموعه مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت قمربنی هاشم علیه السلام استان چهارمحال و بختیاری در مشهد مقدس برگزار شد.
آیت الله عباس کعبی در این دوره آموزشی ضمن تبریک دهه کرامت و میلاد باسعادت هشتمین اختر سپهر امامت و ولایت، به تشریح فواید دین داری مردم و رابطه رهبری و کرامت انسانی پرداخت.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، افزود: دو نگاه به دین در بین مردم دنیا وجود دارد؛ یک نگاه خیال پردازانه و ذهن گراست که می گوید اصلاً دین وجود ندارد و ساخته پرداخته آدمهاست که برای زیستن یا آرامش حاضر مفاهیم دینی خلق کرده اند و برای مجهولات غیر قابل حل به خدا و پیامبران و پناه می برند تا آرامش پیدا کنند.
وی ادامه داد: این گروه دین را نیازی برای آرامش بشری و ساخته خود آدم می دانند که نگاهی غلط است.
آیت الله کعبی تصریح کرد: نگاه دوم درباره دین این است که می گوید حقایقی وجود دارد که خدا هست. معاد و حرکت انسان از خدا به سمت خدا، واقعیت زندگی است. بهشت و جهنم خیالی نیست و پیامبران بر اساس حق معبوث شده اند تا مردم برای سعادت در دنیا و آخرت و کمال حرکت کنند.
عضو خبرگان رهبری گفت: هدف از دین تنظیم رابطه انسان با خداست و هرچه بندگی بیشتر باشد این رابطه قوی تر خواهد بود.
وی آموزه های پایه ای دین را برشمرد و افزود: توحید، آزادی، بندگی، کرامت انسان از اصول آموزه های پایه ای دین به شمار می روند.
آیت الله کعبی ادامه داد: توحید، اعتقاد به خدای آفریننده انسان، خالق، مالک، رب و ولی انسان است که در نتیجه این آموزه یک اصل دیگر بنام اصل بندگی وجود دارد که انسان بنده خداست و مجموعه تکالیف و بایدها و نبایدهایی را باید انجام دهد تا به سعادت برسد.
نماینده مردم خوزستان در خبرگان رهبری گفت: آزادی، رهایی از غیر خدا و وابستگی به خداست. غیر از خدا می تواند؛ هوای نفس، شهوت، شهرت، و ... باشد. باید انسان بگوید خدا برای ما بس است و به دیگران اعتنا نکند. "أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ ..." (سوره زمر آیه شریفه 36)
آیت الله کعبی، پیرامون کرامت انسان اظهار کرد: انسان آزاد از غیر خدا می تواند کرامت را محقق کند. کرامت انسانی دو دسته ذاتی و اکتسابی تقسیم می شود. انسان ذاتاً گل سرسبد هستی است، که در سایه آزادی و اختیار و خواستن و توانستن هم می تواند کرامت را کسب کند.
وی، سه دیدگاه به کرامت انسانی را یادآور شد و افزود: دیدگاه غربی کرامت را در سایه آزادی بی بند و باری می داند و حتی ازدواج انسان با حیوان و ثبت و اعلام آن را کرامت می شمارد. نگاه دیگری نیز وجود دارد که آسایش و رفاه و تجمل را کرامت می داند؛ اما نگاه متعالی به کرامت، بندگی خداست؛ زیرا انسان بُعد روحانی نیز د ارد و اگر به نفخه روح خدا در وجودش توجه نکند، کرامتش آسیب می بیند.
آیت الله کعبی، اصل مسئولیت اجتماعی انسان را نیز خاطرنشان کرد و گفت: انسان هایی که می خواهند پاک و خوب زندگی کنند در برابر دیگران نیز مسئول هستند. امر به معروف و نهی از منکر تکلیفی برای انسان در این عرصه محسوب می شود.
عضو خبرگان رهبری، ادامه داد: برادری و برابری از دیگر اصول جامعه انسانی است، که اصطلاحاً به آن امت می گویند. جامعه ای که می خواهد کریمانه زندگی کند باید به یک امت تبدیل شود.
وی با تأکید بر ضرورت نیاز امت به امام و همراهی امت با امام، خطرات ناشی از جدایی امت از امام را تشریح کرد و گفت: امت نیاز به امام دارد و امت بدون امام، طعمه گرگها می شود. امام بی امت نیز دچار خانه نشینی و انزوا خواهد شد.
آیت الله کعبی، عدالت را از دیگر اصول مورد نیاز جامعه و زندگی اجتماعی دانست و افزود: اینها منظومه ای از نیازهای زندگی اجتماعی و انسانی است و امامت و ولایت روح حرکت جامعه انسانی است. کرامت انسانی در پرتو رهبری احکام الهی محقق می شود.
عضو خبرگان رهبری در ادامه با تقسیم بندی حکمت به نظری و عملی، گام های رسیدن به کمال معنوی و سعادت دنیا و آخرت را تبیین و در بخش دیگری از سخنان خود وظایف متقابل زوجین در زندگی مشترک را تشریح کرد.