به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر، احمد لطفی بعد از ظهر امروز در همایش تجلیل از طلایهداران عرصه نیکوکاری در شهر کاکی شهرستان دشتی اظهار داشت: فقر پدیدهای اجتماعی است که بر ااساس علل اجتماعی و گاهی غیرمترقیه ایجاد میشود که در شکلگیری آن کمیته امداد دخالتی ندارد اما به محض درگیرشدن خانوادهها، کمیته امداد مسئولیت دارد.
وی افزود: خانواده، بستگان، مسائل اجتماعی مانند طلاق و رهاسازی همسر، موضوع اقتصاد اجتماعی، سوانح رانندگی و بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله از عوامل شکلگیری فقر هستند که هر کدام به عنوان یک مولفه به تنهایی قادر هستند فردی که دارای مکنتی بوده را نیازمند کند.
مدیرکل کمیته امداد استان بوشهر تصریح کرد: جنس فقر طی یک دهه گذشته تغییر کرده و سن فقر نیز دستخوش ناملایماتی شده است و در حالی که که دو دهه پیش خانوادهها صرفا برای یک یا دو موضوع به کمیته امداد مراجعه میکرد اما امروز با خیل تقاضاهایی مواجه هستیم که نیازمند داشتن یک رویکرد و تخصص مناسب برای فقرزدایی با همگرایی و مشارکت همگانی هستیم.
لطفی بیان کرد: فرهنگ مشارکت اجتماعی در جامعه نیازمند توسعه است و نباید به گونهای باشد که بخش عمدهای از این مشارکت بر دوش عدهای قلیلی قرار گیرد بلکه موضوع فقرزدایی باید با مشارکت عمومی همراه شود.
وی عنوان کرد: در گذشته حس مسئولیت اجتماعی بیشتری بین خانوادهها وجود داشت و اجازه نمیدادند که در یک خانواده و بستگان، مشکلات مالی حادی ایجاد شود و به محض این که فردی در یک خانواده دچار مشکل میشد مسئولیت بستگان آن فرد به گونهای بود که با یک توجه ویژه خاص، مشکل آن فرد حل میشد.
مدیرکل کمیته امداد استان بوشهر یادآور شد: رفع فقر نیازمند یک همت همگانی است که با تلاش همگات امکان کاهش فقر دور از انتظار نیست.
لطفی گفت: توانمندسازی خانوادهها را به عنوان یک استراتژی تعریف کردهایم و با ارائه ابزارهای مختلف از جمله آموزشهای لازم، مشاوره و ارائه تسهیلات مناسب زمینه توانمندسازی این خانوادهها را فراهم میسازیم.
وی یادآور شد: نتایج کارکرد فرهنگی کمیته امداد سبب شده که شاهد تحولات مثبتی در خانوادههای افراد تحت پوشش این نهاد باشیم که کاهش میزان طلاق در این خانوادهها، یکی از مهمترین دستآوردهای آن است.
مدیرکل کمیته امداد استان بوشهر یادآور شد: یکی از عیوب جامعه که سبب شده امکاناتی زیادی مالی هم صرف آن شود اما نتیجه چندانی در برنداشته باشد، موضوع عدم مهارت در بین افرادی است که از تسهیلات ارزان قیمت بانکی استفاده میکنند در حالی که کمیته امداد پیش از ارائه تسهیلات، زمینه آموزش و مهارتآفرینی را برای این افراد ایجاد میکند تا منابع بانکی برای اشتغال به هدر نرود.
لطفی عنوان کرد: خدمات کمیته امداد طی دوره جدید از لحاظ کمی و کیفی بیشتر شده و با کاهش بدنه نیروی انسانی زمینه ارائه خدمات بهینه به مددجویان بیشتر و کاربردیتر شده است.
انتهای پیام/