۳۰ / تير / ۱۴۰۴ - 21 July 2025
02:08
کد خبر : 8723144
۱۳:۰۷

۱۳۹۵/۰۵/۱۶
یک جامعه شناس در گفتگو با«بسیج»:

مسئولان سواد رسانه ای دانش آموزان را افزایش دهند / آموزش و پرورش احساس مسئولیت کند

استاد دانشگاه گفت: کارگزاران فرهنگی ما وقتی که کتب درسی را برای دانش آموزان تنطیم می کنند باید درسی را هم به نام سواد رسانه ای تعریف کنند.

دکتر محمد حیدر پور جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری بسیج درخصوص لزوم برنامه ریزی مسئولان آموزش و پرورش برای عدم استفاده بیش از حد دانش آموزان از فضای مجازی گفت: متأسفانه همانطور که در بسیاری از بخش های فرهنگی جامعه با کاستی هایی مواجه هستیم در مسئله استفاده از فضای مجازی هم مخصوصاً در بین دانش آموزان شاهد کاستی هایی یعنی عدم توجه مسئولان و کارگزاران فرهنگی به این موضوع هستیم.

وی افزود: در حال حاضر انقلاب ارتباطاتی در دنیا ایجاد شده و این تکنولوزی ارتباطی با نازل شدن قیمت ها و تولید انبوه در دسترس همه افراد جامعه قرار گرفته است؛ به نظر می رسد ما باید در این حیطه بیشتر و زودتر چاره ای می اندیشیدیم، مسئولان آموزشی باید سواد رسانه ای را متناسب با این انقلاب ارتباطاتی از مهد کودک شروع می کردند و درس سواد رسانه ای را از کلاس ابتدایی می گذاشتند تا دانش آموزان با دانش استفاده از این نوع ابزار ها آشنا شده و از میزان وقت گذاشتن برای آن مطابق با برنامه آموزشی و تربیتی مطلع باشند.

این جامعه شناس خاطر نشان کرد: بر اساس آمارها، استفاده نوجوانان از فضای مجازی در رده های بالایی قرار گرفته و این مسئله نشان می دهد که ما سواد رسانه ای را که بحث بسیار مهمی هم هست از سنین ابتدایی بچه ها شروع نکرده ایم.

حیدرپور تصریح کرد: بعضی از مادران برای فرزندان خود تبلت می خرند و انواع برنامه ها و نرم افزارها را برای آنها نصب می کنند و سرگرم کار خود می شوند؛ درحالیکه این مسئله بسیار آسیب رسان است چراکه کودکان و نوجوانان سواد رسانه ای ندارند و در نتیجه وارد فضاهای نامتناسب با سن خودشده که آسیب های آن جبران ناپذیر است و اگر قابل جبران هم باشند با هزینه گزافی جبران خواهد شد .

این استاد دانشگاه بیان داشت: کارگزاران فرهنگی ما وقتی که کتب درسی را برای دانش آموزان تنطیم می کنند باید درسی را هم به نام سواد رسانه ای تعریف کنند؛ بعضی مدارس در این خصوص سهل انگاری می کنند و دانش آموزان موبایل سر کلاس می برند و در شبکه های اجتماعی هستند و حواسشان به درس نیست.

حیدرپور ادامه داد: جامعه ای که خواستار رشد و پیشرفت هست باید انضباط پذیر باشد و بداند که افراد جامعه مخصوصاً بچه هایی که در سن جامعه پذیری و رشد هستند چگونه باید از لحظات و وقت خود استفاده کنند.

وی در خاتمه اظهار داشت: آموزش و پرورش مستقیماً درگیر اینگونه مسائل است؛ لذا باید درسی را متناسب با سطح کلاس و متون دانش آموزان، به عنوان سواد رسانه ای تنظیم کند تا بچه ها هم از نحوه استفاده از فضای مجازی و میزان وقت گذاشتن برای این امور آگاه شوند؛ همه رسانه ها مسئول این قضایا هستند و آموزش و پرورش هم باید احساس مسئولیت بیشتری در این خصوص داشته باشد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید