وی با اشاره به کمبود بودجه به منظور انجام کارهای تحقیقاتی در کشور بیان کرد: اولویت و ضرورت تحقیقات در کشور باید حل مشکلات مردم باشد که اگر بر اساس این موضوع عمل کردیم میتوانیم موفق باشیم و به جای پیاده سازی طرحهای کوچک باید طرحهای کلان و بنیادی که اساتید در آن دخیل هستند را در دستور کار قرار دهیم.
این فلوشیپ آموزش پزشکی تاکید کرد: اشکالی که در کشور وجود دارد این است که به جای کیفیسازی در تحقیقات علمی کمیسازی مورد توجه است؛ یعنی اینکه هر استاد باید سالی یک کار تحقیقاتی یا مقاله را ارائه دهد در حالی فردی مانند شهید چمران حداکثر یک یا دو مقاله بیشتر نداشته اما بسیار تاثیرگذار بوده است.
وی ادامه داد: اینکه اساتید دهها مقاله بدون کیفیت و بدون کاربرد ارائه دهند نتیجه بخش نخواهد بود اما ممکن است یک استاد در چند سال یک تحقیق موثر را ارائه دهد که در سطح کلان کشور به شکل جدی تحول ایجاد کند.
مسئول آموزش و پژوهش شورای بسیج جامعه پزشکی استان لرستان تصریح کرد: تعداد بالای مقاله، رتبه ایران در I.S.I را ارتقاء میدهد اما سوال این است که این موضوع چه میزان مشکلات مردم را دوا میکند؛ این موضوع ممکن است در کوتاه مدت افتخاراتی را برای کشور ایجاد کند اما در سطح کلان کشور چندان موثر نیست، پس مقالات باید کاربردی باشد.
تلاش برای کیفی سازی مقالات علمی در کشور
وی با بیان اینکه باید در حوزه تحقیقات علمی ضعف قوانین در قالب کمی بودن را به سمت کیفیسازی پیش ببریم، گفت: به این شکل بودجهها هدر نمیروند و جلوی افرادی که میخواهند به منظور بالا رفتن امتیاز هر طرح تحقیقاتی را ارائه دهند، گرفته میشود.
یادداشت |
اجماع عراقیها برای حمایت از بسیج مردمی ادامه دارد