جامعه پذیر کردن معتادان بهبودیافته تلاش همگانی میطلبد
معاون سپاه محمدرسول الله تهران با بیان اینکه بسیج توانمندیهای زیادی جهت مبارزه با مواد مخدر دارد، گفت: حدود دو هزار پایگاه بسیج در پایتخت میتوانند جهت پیشگیری از اعتیاد همکاری کنند.
به گزارش خبرگزاری بسیج؛ به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر سردار احمد بیگدلی رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را بسیار مثبت ارزیابی کرد واظهارداشت: مبارزه با مواد مخدر یک وظیفه ذاتی است که برعهده مسئولین امر گذاشته شده و سپاه پاسداران و بسیج هم میتواند در این مبارزه اجتماعی همگام و همراه سایر ارگانها و سازمانها عمل کنند.
وی با اشاره به اینکه مبارزه با مواد مخدر به دو صورت نرم و سخت انجام میگیرد، افزود: روشهای نرم همچون آموزش و تربیت جهت پیشگیری از اعتیاد بوده که آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و... در این عرصه میتوانند فعالیت چشمگیری داشته باشند. در این رابطه بسیج و سپاه نیز با روشهای همتاسازی ظرفیتهای مناسبی دارد که با استفاده از آن میتوان بیش از گذشته جهت پیشگیری از اعتیاد از آن بهرهمند شد.
معاون سپاه محمدرسولاله ادامه داد: همتاسازی برای آموزش جهت پیشگیری از اعتیاد از ظرفیتهای بسیج به شمار میرود چرا که از سنین 15 تا کهنسالی نیروی بسیجی داریم و از این نیروها میتوانیم برای کاهش اعتیاد استفاده کنیم. به این صورت که دانشآموز را با دانشآموز و دانشجو را از طریق دانشجوی بسیجی آموزش دهیم. از طرفی در بسیاری از صنوف، بسیج دایر است و از این موضوع نیز میتوان برای مبارزه با مواد مخدر بهره مند شد.
سردار بیگدلی عنوان داشت: پايگاههاي بسيج در محلات هم ميتوانند به عنوان محلي براي آموزشهاي پيشگري از اعتياد نقش اساسي در اجتماعي کردن مبارزه با مواد مخدر ايفا کنند.
وی با بيان اينکه امروز در يک جنگ بالفعل با دشمن دست و پنجه نرم ميکنيم، گفت: امروزه مواد مخدر جنگ با ملت ايران به شمار ميآيد. لذا باید تمام توان را برای مبارزه با این بلیه شوم اجتماعی به کار بریم.
معاون سپاه محمدرسول الله افزود: در بخش مبارزه سخت با مواد مخدر و اعتیاد نیز بسیح با رصد محلی، اطلاعات كسب كرده و برخوردهای لازم را انجام دهد.
سردار بیگدلی در پاسخ به این مساله که آیا نبود شادی کافی سبب گرایش امروز جوانان به سمت مخدرهای صنعتی شده است، گفت: البته افسردگی سبب گرایش به مصرف مواد مخدر می شود ولی این مساله که درصد زیادی از معتادان به دلیل افسرگی معتاد شده اند، زیاد نیست. بسیج در بهینه سازی اوقات فراغت برنامه های فرهنگی و ورزشی برپا کرده است و پیشگیری از اعتیاد یکی از دلایل این برنامه ها به شمار می رود.
وی به اجرای طرح سبک زندگی در خانه، مدرسه، مسجد و محله اشاره کرد و گفت: از طریق اجرای این طرح، برنامههای مناسبی بهمنظور بهبود سبک زندگی انجام شده و تاکنون اثرات و نتایج مثبتی را به همراه داشته است.
معاون سپاه محمدرسول الله به جامعه پذیر کردن معتادان بهبودیافته اشاره کرد و گفت: بیش از 70 درصد معتادان پس از ترک مجدد به چرخه اعتیاد بازگشته که لازم است در این رابطه اقدامات اساسی انجام گیرد. جامعه پذیر کردن معتادان بهبود یافته اقدام بزرگی است که تنها توسط یک یا دو سازمان انجام شدنی نیست.
سردار بیگدلی با تاکید بر تلاش همگانی جهت جامعه پذیر شدن معتادان افزود: دولت باید تمام قد در این زمینه سرمایهگذاری کند تا شاهد کاهش بازگشت مجدد معتادان بهبودیافته به چرخه اعتیاد باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه اعتیاد ریشههای زیادی همچون علل موروثی و ژنتیکی دارد، گفت: سپاه بخشی از پازل مبارزه با مواد مخدر است و نمیتوان گفت همه امر پیشگیری را سپاه می تواند انجام دهد. همچنین برای مبارزه با مواد مخدر بودجه خاصی به ما واگذار نمیشود و ما بر اساس یک اقدام تکلیفگرا و جهادی مبارزه با مواد مخدر را انجام میدهیم.