به گزارش روز شنبه بسیج ، کشت محصول سیب زمینی همه ساله به شکل انتظاری در اواخر زمستان و اوایل بهار در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی انجام شده و محصول کشت شده، با مساعدتر شدن هوا، جوانه زده و رشد میکند.
دو نوبت آبیاری کمتر و نیز برداشت زودهنگام محصول از جمله مزیتهای کشت زودهنگام سیب زمینی در اردبیل است و پیشبینی میشود که با توجه به افزایش زیاد قیمت محصول سیب زمینی اردبیل در سال جاری، سطح زیر کشت این محصول در استان افزایش یابد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به برنامهریزی برای کشت سیب زمینی حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی استان اظهار کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف می شود.
غفور آقایی، ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را رقم آگریا و مابقی را ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا ذکر کرد و افزود: امسال کشاورزان در تهیه بذر مرغوب به قیمت مناسب دچار مشکل هستند.
وی به کشاورزان سیب زمینی کار استان اردبیل توصیه کرد که در کاشت محصول خود عجله نکنند و برای کاشت محصول خود با کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی مشاوره کرده و به توصیههای فنی آنها توجه کنند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: پیشبینی میشود امسال نیز همچون سالهای گذشته کشاورزان سیب زمینی کار برای جلوگیری از اتلاف زمین و آبیاری آسان و با کمترین میزان مصرف آب، از روش آبیاری با نوار تیپ استفاده کنند.
به گزارش بسیج ، در سال زراعی گذشته محصول سیب زمینی در سطح ۱۹ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان کشت شده بود که از این اراضی حدود ۸۵۰ هزار تن محصول برداشت شد.
از این میزان محصول، ۲۰۰ هزار تن نیاز داخلی استان بوده و حدود ۲۵۰ هزار تن آن نیز خوراک کارخانههای صنایع تبدیلی و تکمیلی است و مابقی محصول نیز به صورت مازاد بر نیاز استان باید به استانهای دیگر و خارج از کشور صادر شود.
نگهداری سیب زمینی مشکل کلیدی تولید این محصول در استان اردبیل به شمار میرود طوری که نبود انبارها و سردخانههای کافی برای نگهداری این محصول در استان اردبیل بسیار مشهود است و تنها برای نگهداری ۱۰۰ هزار تن محصول سردخانه در این استان وجود دارد.
استان اردبیل امسال با تولید بالغ بر ۸۵۰ هزار تن محصول سیب زمینی، رتبه دوم تولید این محصول را در سطح کشور به خود اختصاص داد.
متوسط تولید سیب زمینی در هر هکتار از اراضی کشاورزی استان اردبیل ۴۰ تن در هکتار اعلام شده ولی رکورد تولید ۷۰ تن در هکتار نیز ثبت شده است.
۹۶ درصد ارقام کشت شده سیب زمینی در مزارع استان اردبیل از نوع آگریا و چهار درصد دیگر نیز از ارقام دیگر شامل جلی، بانبا، اسپریت و فونتانا بوده است.
۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت میشود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام میشود.