سرِّ قَدر؛ نگرشی به سیره حضرت زهرا (س)

وظیفه حکومت، وظیفه جامعه را نفی نمی‌کند

امام خامنه‌ای در خصوص الگو بودن حضرت زهرا (س) در جامعه اسامی می‌فرمایند: انسان‌ها در جامعه موظفند که به معنای واقعی کلمه به یکدیگر کمک بکنند؛ این درس فاطمی است.
کد خبر: ۹۶۴۳۸۶۵
|
۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۹

به گزارش خبرگزاری بسیج؛ حضرت زهرا (س) به سند آیات قرآن کریم و احادیث پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) برترین شخصیت همه تاریخ بشیریت است. این شخصیت عظیم که مانند و نظیری ندارد، هنوز ناشناخته مانده است. همه زندگی آن حضرت از ولادت تا شهادت هنوز در پس پرده ابهام قرار دارد. 

وظیفه حکومت، وظیفه جامعه را نفی نمی‌کند

البته شناخت حضرت زهرا (س) نه تنها سهل نیست بلکه دشوار و حتی غیر ممکن است چرا که درک وجودی ایشان مانند شناخت شب قدر است. با این همه در درک و شناخت شخصیت حضرت زهرا (س) نباید دچار غفلت شویم و به سمت شناخت ایشان حرکت نکنیم. مسلما در این مسیر نیاز به استادر مبرز، حکیم و جامع‌الطراف داریم تا در طی مسیر دچار انحراف نشویم.

رهبر معظم انقلاب اسلامی که خود در تاریخ اسلام کارشناسی برجسته و صاحب‎رای است بیانات بلند و قابل تاملی در شناساندن حضرت زهرا (س) دارند. در ایام شهادت آن حضرت مروری داریم بر سخنان امام خامنه‌ای درباره ویژگی‌های حضرت فاطمه زهرا (س) که در سال‌های متمادی و به مناسبت مختلف ایراد شده است.

قسمت پنجم این گزارش را در ادامه می‌خوانید:

همتراز امیرالمومنین (ع)

درباره حضرت زهرا (س) با همین چشم مادی ظاهربین که نگاه کنیم [می‌بینیم که]این بزرگوار از طرفی دختر عالی‌مقام پیغمبر (ع) است؛ دختری که پیغمبر (ع) دست او را می‌بوسد، جلوی پای او بلند می‌شود، در هر سفر آخرین دیدار او از خانه حضرت زهرا (س) است و از آنجا به سفر می‌رود، از سفر که برمی‌گردد اولین جایی که سر می‌زند و سلام می‌کند خانه حضرت زهرا (س) است؛ یک چنین دختری. از طرفی بانویی دارای عصمت است؛ مرتبه عصمت مرتبه عجیبی است، منزلت فوق‌العاده‌ای است. از طرفی هم‌تراز علی‌بن‌ابی‌طالب است؛ که با آن عظمت که چشم عالَم وجود شبیه او را بعد از پیغمبر (ص) مشاهده نکرده؛ حضرت فاطمه زهرا (س) همسرِ هم‌تراز یک چنین شخصیتی است. از طرفی مادر چهار خورشید درخشان است که دو نفرشان امام معصومند و از طرفی سرسلسله نسل مبارک پیغمبر اعظم (ص) است که امروز بحمدالله بعد از ۱۴۰۰ سال، میلیون‌ها انسان در سراسر جهان به این نسبت مفتخرند؛ سرسلسله این نسبت حضرت فاطمه زهرا (س) است.
بیانات در ارتباط تصویری با مداحان ۱۵ بهمن ۱۳۹۹

معارف فاطمی

مقامات معنوی حضرت فاطمه الزهرا (س) خیلی بالاتر از مبلغ تفکر ما و تفکر معمولی انسان‌ها است؛ بله، اهل‌الله و خواص، در عالم معنا یک چیز‌هایی را درک می‌کنند، [ولی]ما‌ها خب انصافا بیگانه هستیم و آن مقامات قدسی را، آن «وَ السِّرِّ المُستَودَعِ فیها» را نمی‌فهمیم، واقعاً نمی‌توانیم درک بکنیم لکن رفتار‌های معمولی زندگی را می‌بینیم، مشاهده می‌کنیم، استفاده می‌کنیم، درس می‌گیریم. آن چیزی که از این بزرگوار شایع و رایج است در زمینه مسائل فرهنگی، مسئله حجاب، مسئله ایستادگی در مقابل باطل برای اثبات حق، دفاع از ولایت، چیز‌هایی است که مشاهده می‌شود و تکرار هم می‌شود؛ لکن یک بخش دیگری از رفتار این بزرگوار و از معارف فاطمی، مسئله کمک به دیگران است.

وقتی [فرزند ایشان]می‌پرسد که مادر [چرا]شما در حال دعا و تضرع فقط برای دیگران دعا کردی؟ جواب می‌شنود که «یا بُنَیَّ الجارَ ثُمَّ الدّار»؛ اول همسایه، بعد خودمان؛ این یک درس است، این یک راه است، این یک مسئولیت اجتماعی را به ما یادآوری می‌کند. یا در قضیه مسکین و یتیم و اسیر که خدای متعال در سوره هل‌اتی این جور با عظمت از این حادثه یاد می‌کند که هفده هجده آیه حول و حوش این حادثه است؛ حادثه این قدر مهم است. 

این حادثه، یک حادثه نمادین است؛ بله، آنجا این بزرگوار‌ها بر گرسنگی خودشان و همه اعضای خانواده‌شان صبر کردند و به یتیم و مسکین و اسیر کمک کردند، عملا این اتفاق افتاد، اما این نمادین است؛ حضرت زهرا (س) می‌توانست آنجا بگوید که بروید مسجد پیغمبر (ص)، آنجا حکومت اسلامی است دیگر. نه، وظیفه حکومت، وظیفه جامعه را نفی نمی‌کند. انسان‌ها در جامعه موظفند که به معنای واقعی کلمه به یکدیگر کمک بکنند؛ انواع و اقسام کمک‌ها باید در جامعه شکل بگیرد؛ این درس فاطمی است، این معرفت فاطمی است.
بیانات در دیار مداحان اهل بیت (ع) ۲۶ بهمن ۱۳۹۸

الگوی برتر زنان و مردان مومن

درباره مقام والا و غیر قابل توصیف دختر پیامبر اعظم (ص)، زبان بنده و امثال بنده قاصر است؛ بشر نمی‌تواند توصیف کند مقامات معنوی و عظمت روحی انسان‌های بزرگ الهی و آسمانی از جمله حضرت فاطمه زهرا (س) را؛ از خود خدای متعال و از زبان خود بندگان بزرگ خدا و اولیای الهی بایستی شنید و آموخت؛ تا حدودی که فهم ما رسا است و می‌تواند، [باید]حدس زد مقامات را. 

پیغمبر اکرم (ص) درباره حضرت فاطمه زهرا (س) فرمود: سَیِّدَةِ نِساءِ اَهلِ الجَنَّة؛ البته روایات دیگری هم هست: سَیِّدَةِ نِساءِ العالَمین؛ سَیِّدَةُ نِساءِ الدُّنیا؛ اینها همه با سند‌های متقن از طریق شیعه و سنی نقل شده است؛ نه اینکه فقط شیعه نقل کرده باشد؛ لکن به نظر من از همه مهم‌تر همان «سَیِّدَةِ نِساءِ اَهلِ الجَنَّة» است. 

ببینید خدای متعال در قرآن میفرماید: وَ ضَرَبَ اللهُ مَثَلًا لِلَّذینَ ءامَنُوا امرَاَتَ فِرعَون؛ [همسر فرعون]الگو برای همه مؤمنین، نه فقط برای زن‌ها؛ برای «لِلَّذینَ ءامَنُوا» [است]. یعنی خدای متعال برای همه مؤمنین دو زن را الگو قرار داده است، «وَ ضَرَبَ اللهُ مَثَلًا لِلَّذینَ ءامَنُوا امرَاَتَ فِرعَون»، یکی زن فرعون جناب آسیه که درباره او چند جمله‌ای می‌فرماید؛ بعد می‌فرماید: «وَ مَریَمَ ابنَتَ عِمران»؛ یکی هم حضرت مریم (س). خب این دو، الگو هستند برای همه بشریت؛ برای همه مؤمنین عالم؛ این دو نفر و همه زن‌های برجسته و اولیای الهی از جنس مؤنث، همه در بهشتند، جایشان بهشت است؛ آن‌وقت حضرت فاطمه زهرا (س) «سَیِّدَةُ نِساءِ اَهلِ الجَنَّة» است، سرور همه اینها است. ما‌ها نمی‌توانیم بیشتر از این، آن مقامات را درک کنیم.
بیانات در دیدار مداحان اهل بیت (ع) ۱۷ اسفند ۱۳۹۶

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار