قاسمی فرزاد خبر داد

اجرای الگوی کشت در بیش از ۱۰۰۰ هکتار از زمین‌های دیم استان همدان

همدان-استاندار همدان از اجرای سند الگوی کشت در بیش از یک هزار هکتار از زمین‌های دیم این استان خبر داد.
کد خبر: ۹۵۱۸۹۸۳
|
۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۸

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، علیرضا قاسمی‌فرزاد در همایش روز جهانی غذا اظهار کرد: سند الگوی کشت به عنوان طرحی جامع که علاوه بر رونق تولید و بخش کشاورزی تاثیر و نقش مهمی در زمینه مصرف بهینه آب در این شرایط سخت خشکسالی نیز دارد پس از ۶ دهه در این استانی اجرایی و عملیاتی شده است.

وی با بیان اینکه این طرح هم اینک در بیش از یک هزار هکتار از زمین‌های دیم این استان در حال اجرا است، عنوان کرد: همچنین استفاده از کشت‌های گلخانه‌ای و عبور از کشاورزی سنتی که می‌تواند تا حدود زیادی در ایمنی غذا موثر باشد نیز با جدیت در استان دنبال می‌شود.

استاندار همدان افزود: همچنین در کنار مباحث صنعت به فرآوری محصولات کشاورزی توجه ویژه‌ای می‌شود چراکه همدان با مشکل آب مواجه بوده و باید از این منابع موجود به نحو مطلوب بهره گرفت.

وی ادامه داد: پس از ۶ دهه برای اولین بار سند الگوی کشت که بر زمین مانده بود در یک هزار هکتار از اراضی دیم استان اجرایی و عملیاتی شد همچنین برای استفاده بهینه از آب رویکرد کشت گلخانه در راستای ایمنی غذا دنبال می‌شود.

قاسمی‌فرزاد افزود: در شیوه‌های سنتی استفاده از سم و کود با مقیاس نامناسب، حتی موجب بازگشت محصولات صادراتی می‌شد اما در کشت گلخانه‌ای بر میزان سم و کود مورد استفاده به طور کامل نظارت دقیق و مستمر می‌شود.

وی تاکید کرد: البته این نظارت‌ها در گام نخست برای حفظ سلامت هموطنان صورت می‌گیرد سپس صادرات کالا به دیگر کشورها مدنظر است.

بالاترین مقام اجرایی استان همدان از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی خواست ایمنی غذا را در فرایند تولید یعنی از مزرعه تا سفره مردم با حساسیت بیشتر کنترل کنند.

وی ادامه داد: در موضوع گندم و آرد قوت غالب مردم است و بسیاری از عوارض از این محل نشات می گیرد بنابراین در یک دهه گذشته کارگروه سلامت تصمیم های خوبی در زمینه سبوس گیری و بهداشت آرد با هدف کاهش بیماری های قلبی و عروقی گرفته است.

قاسمی فرزاد افزود: در رویکرد جدید از دانشگاه علوم پزشکی انتظار می رود توجه خود را معطوف به نانوایی ها کند چرا که پخت نان همچنان به شیوه سنتی است بنابراین باید به فرایند حمل و نقل آرد، محل نگهداری، فرآوری آرد و تبدیل آن به خمیر توجه بیشتری بشود که در این زمینه نیازمند همراهی سازمان صمت و جهادکشاورزی، اتاق اصناف و اتحادیه نانوایان هستیم.

وی ادامه داد: باید در زمینه میزان مصرف نمک در خمیر نان نیز کنترل و آموزش‌های لازم به نانوایان ارائه شود تا ایمنی نان را داشته باشیم.

استاندار همدان گفت: محصولاتی همچون خیار شور به صورت فله ای در سطح شهر توزیع می‌شود که می‌توان برای فروشندگان نیز دوره‌های آموزشی در زمینه میزان استاندارد مصرف نمک، افزودنی و رعایت بهداشت برگزار کرد تا به سلامت مردم لطمه ای وارد نشود.

وی با بیان اینکه بخش تولید در استان همدان رشد شتابان گرفته است، گفت: در حوزه صنعت نیز باید رویکرد مجموعه مسئولان به تولیدات و محصولات دانش بنیان باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار