به گزارش خبرگزاری بسیج ، صنایع تبدیلی از میزان بیکاریهای دائمی و فصلی در مناطق روستایی کم کرده و زمینه مناسب جهت توسعه بخش کشاورزی را فراهم میکند و به افزایش تولیدات، بهرهوری، ایجاد فرصتهای شغلی، تامین نیازهای اساسی، پیوند با دیگر بخشهای اقتصادی و کاهش نابرابریهای منطقهای منجر میشود.
منطقه باغات سیاهگل ایلام به علت دارا بودن بیش از ۴۵۰ هکتار باغات انگور به یکی از قطبهای تولید انگور تبدیل شده است و صنایع غذایی بیش از ۸۵ درصد صنایع تبدیلی و تکمیلی مربوط به بخش کشاورزی را به نام خود اختصاص داده است.
ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی میتواند نقش بسیار مهمی در شکوفایی اقتصاد کشاورزی ایفا کند و تأثیر قابل توجهی در توسعه پایدار این حوزه و ایجاد اشتغال مولد و پایدار در مناطق روستایی استان داشته باشد.
با توجه به مزایای متعدد صنایع تبدیلی از جمله ایجاد اشتغال، فرآوری و افزایش مدت مصرف محصولات کشاورزی، کاهش هزینهها و هدر رفت محصولات کشاورزی، توسعه و گسترش این صنایع راهی در جهت رشد اقتصادی در راستای اجرای تولید و البته تقویت ارتباطات میان بخشهای صنعت و کشاورزی است.
توسعه پایدار در گرو ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی
اسماعیلی یکی از کشاورزان ایوانی در گفتوگو با فارس مطرح کرد: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی میتواند نقش بسیار مهمی در شکوفایی اقتصاد کشاورزی ایفا کند و تأثیر قابل توجهی در توسعه پایدار این حوزه و ایجاد اشتغال مولد و پایدار در مناطق روستایی شهرستان داشته باشد.
ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی میتواند نقش بسیار مهمی در شکوفایی اقتصاد کشاورزی ایفا کند.
وی افزود: از مزایای صنایع تبدیلی در این بخش جلوگیری از فسادپذیری محصولات، کمک به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود و افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی را میتوان نام برد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد و منابع مالی که در این بخش به کار گرفته میشود، باید برای جلوگیری از هدررفت این منابع و مهمتر محصولات کشاورزی و باغی که در کشاورزی جایگاه خوبی در استان دارد، با ایجاد و تقویت زیرساختهای صنایع تبدیلی اقدامات مناسبی صورت گیرد.
سالانه ۱۷ هزار تن محصولات باغی در ایلام تولید میشود
محمدعلی اقدسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام با اشاره به توسعه باغات در اراضی شیب دار استان گفت: در حال حاضر برداشت محصولات باغی در بیشتر مناطق استان ایلام آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴ هزار بهره بردار ایلامی مشغول برداشت محصولات باغی خود در سطح استان هستند، گفت: سالانه ۱۷ هزار تن محصولات باغی در ایلام تولید میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: یکی از مهمترین طرحهایی که در زمینه توسعه باغات در استان شروع شده، توسعه باغات در اراضی شیب دار است که این طرح به خوبی در استان جواب داده است.
اهمیت توسعه باغات در اراضی کم بازده و شیب دار
بابک افراز معاون جهاد کشاورزی ایلام نیز گفت: با توسعه باغات در اراضی کم بازده و شیب دار، سطح برداشت این محصولات در استان ایلام بیش از ۳۰ درصد افزایش نشان میدهد.
وی بیان کرد: افزایش بهره وری، اشتغالزایی، پیشگیری از فرسایش خاک، درآمدزایی و مصرف آب کمتر از جمله دلایلی است که کشاورزان استان به سمت احداث باغات روی آوردهاند.
معاون جهاد کشاورزی ایلام اضافه کرد: انگور، زیتون، انجیر، بادام، پسته، لیمو ترش و گیاهان دارویی از جمله محصولات باغات استان ایلام است که در این بین انگور و زیتون بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص دادهاند.
استان ایلام به دلیل برخورداری از طبیعت بکر و آب و هوای مناسب، مستعد کشت انواع باغات میوه به ویژه انگور است که با تدبیر مسوولان و ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی میتوان نقش مهمی در شکوفایی اقتصاد کشاورزی در ایلام ایفا کرد.