به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، سرهنگ محمدباقر سلگی در نشست مشترک با اعضای شورای معتمد پلیس در سطح سکونتگاههای ویژه کلانتریهای 11، 12 و 13، تشکیل شورای معتمد پلیس را تولید امنیت به دست مردم دانست و بیان داشت: شورای معتمد پلیس در حقیقت پاسخی است به مطالبات قانونی مردم برای ایفای نقش در توسعه نظم و امنیت اجتماعی که به عنوان الگوی بومی و متناسب با فرهنگ و ارزشهای کشور طراحی و تدوین شده است.
وی اضافه کرد: از جمله اهداف راهبردی شورای معتمد پلیس ایجاد ارتباط منطقی و پیوندهای محلی میان پلیس، سازمانهای مردم نهاد و شهروندان و شناسایی و مقابله با انواع آسیبها و ناهنجاریها در سطح محلات در مراحل ابتدایی و جلوگیری از ورود مسائل غیرامنیتی به حوزه های امنیتی است.
فرمانده انتظامی شهرستان ملایر ابراز داشت: اجرای طرحهای دیدهبانی و مراقبت محلی با مشاركت ساكنان محلات در راستای پیشگیری از سرقت و سایر معضلات و آسیبهای اجتماعی، فراهم شدن زمینههای حضور و مداخله مردم در امر نظارت و كنترل جامعه و حذف زمینههای بروز جرم در سطح محلات از دیگر اهاف این شورا است.
وی در ادامه ایجاد یک رکن مشورتی متناسب با نیازهای ساکنان محلات برای فرماندهان انتظامی شهرستانها و روسای کلانتری ها، شناسایی و رفع عوامل آسیبزای محلی از طریق طرح مسائل و مشکلات در شورای معتمد پلیس و چارهجویی اهالی محل برای رفع آنها و احقاق حقوق قانونی و مطالبات مردم برای مشارکت در تامین نظم و امنیت محله خود را نیز از اهداف تشکیل شورای معتمد پلیس برشمرد.
سلگی گفت: در شهرستان ملایر این شورا از چند سال قبل آغاز و در حال حاضر در سه محله حاشیهای شهر شامل 16 متری دوم شمس آباد و امام زاده عبدالله (ع) ازناو و مسکن مهر مشغول فعالیت است.
وی افزود: با توجه به اینکه اعضای این شورا از معتمدین محله بوده و ریاست آن را امام جماعت محل به عهده دارد میتواند نقش بسیار خوبی در ایجاد و ارتقای امنیت داشته باشد.
فرمانده انتظامی شهرستان ملایر عنوان کرد: از جمله برنامههایی که توسط این شورا در حوزه نظم و امنیت میتواند شکل بگیرد راهاندازی مرکز مشاوره برای مردم و اهالی در این مناطق، راهاندازی موسسهای برای ترک اعتیاد، برگزاری کلاسهای آموزشی برای اقشار مختلف جامعه، اقدامات فرهنگی(چاپ بنر، تراکت و...) برای پیشگیری از جرایم، گشتهای محلهای، ارائه اخبار و اطلاعات و پیگیری برای حل تهدیدها و آسیبهای محلات، حل و فصل اختلافات در محلات و جلوگیری از تشکیل پروندههای انتظامی و قضایی، رفع مشكلات محلی از طریق طرح مسائل و مشکلات با ادارات دولتی و چارهجویی اهالی محل برای رفع آنها است.
وی تصریح کرد: امنیت در مرحله اول باید توسط معتمدین محل تامین شود و افراد ساکن در محلات به آنچه که در اطرافشان میگذرد، احساس مسئولیت کنند و قوانین و مقررات را به خوبی اجرا کنند تا عرصه برای مجرمین محله تنگ و از وقوع جرائم جلوگیری شود .
انتهای پیام/