یک متخصص طب سنتی:
مخلوط پسته و شکر مصلح هوای آلوده است
یک متخصص طب سنتی گفت: اگر پسته را با شکر مخلوط کرده و مصرف کنید میتواند به عنوان یک مصلح در برابر هوای آلوده عمل کند، البته این به معنای مجوز قرار گرفتن فرد در معرض هوای آلوده نیست.
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر مرضیه بیگم سیاه پوش، درباره نقش مصرف
پسته به همراه شکر در رفع مضرات هوای آلوده گفت: پسته در طب سنتی از نظر
مزاج گرم و خشک محسوب میشود و کسانی که دارای سردی کبد و معده هستند و یا
هضم غذای راحتی ندارند میتوانند از پسته استفاده کنند البته شرط آن خوب
جویده شدن پسته است.
پرهیز از زیاده روی در مصرف مغزها
وی در ادامه افزود: اگر مغز آجیلها را به خوبی نجوید بدن ما خواص آن را
دریافت نخواهد کرد، البته در مصرف مغزها نیز نباید افراط شود اگر سردی معده
در فرد وجود دارد و یا فرد مشکل دندان دارد به شکلی که نمیتواند آن را
خوب بجود بهتر است از پودر پسته استفاده کند.
روزانه 5 عدد پسته برای هر فرد کافی است
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف روزانه 5 عدد پسته برای هر فرد
کفایت میکند و زیاده روی در مصرف آن میتواند مضراتی را برای فرد ایجاد
کند، گفت: از دیگر خواص مصرف پسته این است که برای اعضا و رأس بدن مانند
تقویت مغز، تقویت حافظه و یا جلوگیری از آلرژیها مناسب است اما مصرف زیاد
پسته به دلیل طبع گرم و خشک میتواند باعث جوش زدن در فرد شود.
هوای وبایی موجب بروز بیماریهای تنفسی میشود
بیگم سیاه پوش تصریح کرد: اصطلاحی به نام هوای وبایی در طب سنتی وجود دارد
یعنی هوایی که آلوده شده است و ویژگیهایی مانند هوای تهران دارد به شکلی
که از دور در سطح شهر غبار دیده میشود همچنین نفس کشیدن در این نوع هوا
سخت و سنگین است و این نوع هوا میتواند باعث بروز برخی بیماریها شود؛ از
جمله بیماریهای تنفسی.
وی ادامه داد: در طب سنتی گفته شده است که اگر پسته را با شکر مخلوط کرده و
مصرف کنید، به عنوان یک مصلح عمل میکند، البته نه اینکه فرد پس از مصرف
پسته با شکر در معرض هوای آلوده قرار گیرید و تنفس کند؛ در این حالت پس از
مصرف پسته و شکر گروههای پر خطر باید در خانه بمانند، از خانه بیرون
نیاید، برای خروج از خانه از ماسک استفاده کند و بیرویه از منزل خارج
نشود، همچنین در هوای آلوده ورزش نکند.
گردو و پسته را مغز شده نگه ندارید
این مخصص طب سنتی با بیان اینکه پسته سموم را به خود جذب میکند و در
کتابها توصیه شده که پسته و گردو را مغز شده نگه ندارید، اظهار کرد: باید
پوست گردو و پسته بر روی آن باشد و به هنگام استفاده پوست را از ماده غذایی
جدا کرد به این دلیل که پسته به راحتی میتواند سموم را به خود جذب کند و
این موضوع چیزی است که امروزه به آن آکسیده شدن گفته میشود.
بیگم سیاه پوش درباره تاثیر پسته بر دهان و دندان نیز گفت: پسته بر روی
ناحیه دهان و دندان تاثیر مثبت میگذارد و مشروط به خوب جویده شدن مقوی و
خوشبو کننده دهان و دندان است و برای رفع ضایعاتی شبیه آفت کاربرد دارد.
پسته را با زردآلو یا آب انار مصرف کنید
این متخصص طب سنتی تاکید کرد: معمولاً در باغهای پسته قزوین درختان زردآلو
نیز وجود دارد به این دلیل که زردآلو مصلح پسته است و اگر فرد به دلیل
مصرف پسته جوش بزند توصیه میشود که آن را به همراه زردآلوی خشک، پره
زردآلو یا آب انار مصرف کند.